Fodruller

En fodrulle gør det nemt at massere fødderne. Det hjælper til at opretholde et sundt blodomløb, og fodruller er særligt gode hvis du døjer med ømme eller kolde fødder.

3 vare(r)

pr. side

3 vare(r)

pr. side


Fodruller er det optimale massage-redskab til dine fødder

Rigtigt mange danskere har et eller andet problem med fødderne. Det er vidt forskelligt hvad problemet er, ligesom forskellige problemer man håndteres på mange forskellige måder. Nogle har f.eks. hævede fødder, andre har smerter i svangen, og nogle lider af nedsat blodcirkulation.

Derfor bruger vi danskere lang tid på at finde nogle gode sko, så vi ikke har smerter i fødderne når vi går. En fodrulle er imidlertid det ideelle massage-redskab, som gør det muligt at give fødderne den pleje og omsorg de fortjener.

Fodruller har eksisteret i utroligt mange år, men det er stadig de færreste der er klar over hvilken forskel de kan gøre ved ømme fødder. Derfor er der mange der ikke får ofret de få penge den koster – og nok lige så mange der enten køber eller får foræret en fodrulle i gave, men ikke får den taget i brug.Hvem har gavn af at bruge en fodrulle?

Vi tror på, at mange afholder sig fra at bruge fodrullen fordi de tænker, at den ikke hjælper dem, og at den kun er beregnet til folk med alvorlige smerter i fødderne. Det er slet ikke tilfældet – så godt som alle kan have gavn af en fodrulle.

Den har selvfølgeligt størst gavn ved folk, som virkeligt har problemer med deres fødder – men ligesom alle kan føle ekstra velvære ved almindelig skuldermassage, så gælder det samme for dine fødder.

Hos LivetSomSenior er kunderne der køber vores fodruller vidt forskellige. I nogle tilfælde er det personer der sidder ved et skrivebord dagen lang, og i andre tilfælde er det personer der f.eks. løber meget eller går stavgang i flere timer dagligt. Fordi folk er så forskellige, er det også vidt forskelligt hvordan fodrullen gavner dem.

For personer som af forskellige årsager ikke har mulighed for at bevæge sig så meget er fodrullen en måde at få aktiveret og brugt fødderne på, mens den for personer der bevæger sig meget er en måde at massere de ømme led og sener i fødderne på.Fodmassage forbedrer blodcirkulationen

Når man taler om nedsat blodcirkulation betyder det, at dele af kroppen ikke får tilført tilstrækkeligt med blod. Der er flere forskellige faktorer der kan have indflydelse på hvor god ens blodcirkulation er. Man ved blandt andet at rygning, overvægt eller undervægt og graviditet har indflydelse på blodcirkulationen, så groft sagt hænger det i mange tilfælde sammen med ens livsstil.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på at nedsat blodcirkulation er mere almindeligt ved ældre end i andre aldersgrupper.

Et af de mest almindelige symptomer på dårlig blodcirkulation i fødderne er at de ofte føles kolde eller følelsesløse. Hvis du har en mistanke om at din blodcirkulation er nedsat bør du som det første skridt prøve en fodrulle.

Fodruller er nemlig et billigt og pladsbevarende redskab, som desuden er utroligt nemt at anvende. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at benytte en såkaldt ”cirkulationstræner”. Det er dog et væsentligt dyrere redskab hvor de gode modeller ofte som regel koster fra 2.000 kroner og opefter.Fodruller giver varme i fødderne

Selvom det som beskrevet i høj grad er ældre der lider af dårligt blodomløb i fødderne, så er der også mange andre der kan have gavn af at bruge en fodrulle. Her tænker vi særligt på folk med meget stillesiddende arbejde, hvor de f.eks. sidder ved et skrivebord det meste af dagen.

Også her hjælper fodrullen til at få aktiveret både ben og fødder. Den bidrager nemlig til et forbedret blodomløb og til at man undgår at ens fod begynder at falde i søvn og give en ”snurrende” fornemmelse.Hvilken fodrulle skal jeg vælge?

Vi forhandler to forskellige modeller, hvoraf den ene er en traditionel fodrulle i træ, og den anden i stedet indeholder to små massagebolde. Hvor træfodrullen kører frem og tilbage over gulvet når du bruger den står den anden i stedet stille, og det er så kun de to bolde der bevæger sig.

Det er forholdsvist forskelligt om man foretrækker den ene eller den anden model, og derfor kan det være svært at give konkrete råd, da det i bund og grund er et spørgsmål om hvad man synes føles bedst for en selv. Vi kan dog sige at vores fodrulle i træ er den mest solgte af de to modeller.