70 40 40 24      kontakt@livetsomsenior.dk

Abena bleer

Abena er en dansk producent af blandt andet inkontinens-produkter. Deres produkter anvendes blandt andet af mange sygehuse og kommuner, men hos LivetSomSenior har alle adgang til at købe Abena voksenbleer.

De enkelte produkter fås både i forskellige størrelser og med forskellige sugeevner. Det er nærmere beskrevet hvis du klikker dig ind på produkterne herunder.

Bemærk, at vi også fører et stort udvalg af Tena-produkter. Klik her hvis du ønsker at se det fulde udvalg af produkter fra både Tena og Abena.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. sideHvad er forskellen på de fire typer voksenbleer fra Abena?

Abena har et stort sortiment indenfor bleer til voksne, og her hos LivetSomSenior fører vi de mest anvendte typer. Det drejer sig i alt om fire forskellige slags, og hver enkelt af dem kan så fåes i et antal forskellige størrelser.

Abena Abri-San
Abri-San er en af de voksenbleer fra Abena der oftest bruges. Det er en åben ble, hvilket betyder at den består af et indlæg der placeres i undertøjet. Den kan bruges af både mænd og kvinder. Abri-San Premium Air findes i 6 forskellige størrelser – klik dig ind på den længere oppe for at se mere om dette.

Abena Abri-Form
Hvor Abri-San ligger løst i undertøjet er Abena Abri-Form fremstillet med tape på siderne. Bleen har vinger både foran og bagpå som lukkes ned omkring underbukserne. Derfor ligger den godt fast uden at flytte sig. Til gengæld kan den ikke anvendes sammen med boxershorts, men kun med underbukser og trusser.

Abri-Form har en lidt højere stykpris end Abri-San. Til gengæld sidder den bedre fast, og den fås i hele 13 forskellige varianter. De mange varianter dækker over 5 forskellige størrelser med varierende sugeevner.

Abena Abri-Flex
Hvor de to førstenævnte bleer fra Abena er udformet som indlæg er Abri-Flex derimod buksebleer til voksne. En bukseble tages på som normale underbukser, og giver en god beskyttelse mod lækager, ligesom en bukseble ofte har en højere sugeevne end et indlæg. Vi kan tilbyde Abri-Flex i to forskellige størrelser, nemlig Medium og Large.

Abena Abri-Man
De tre produkter vi har beskrevet ovenfor kan alle anvendes af både mænd og kvinder. Der findes imidlertid også et produkt udviklet specielt til mænd, nemlig Abena Abri-Man, som er bleer til voksne mænd.

Forskellen ved Abri-Man er udformningen, idet den er lavet til at passe til mandens anatomi. Derfor har den et bredt stykke til placering på forsiden og et smalt stykke der skal vende bagud.


Abena Abri-Form findes med forskellige sugeevner

Det er ikke altid nok at en voksenble passer i størrelsen – dens sugeevne skal også passe til behovet. Derfor kan Abena Abri-Flex fås med forskellige sugeevner. Det betyder, at der er mulighed for at finde frem til et produkt som både passer i størrelsen og til graden af inkontinens.

Abena har opbygget et logisk og nemt-forståeligt system med koder såsom M1, M2, L1, L2 og så videre. Bogstavet dækker over størrelsen – i eksemplerne her er det Medium og Large – og tallet dækker over sugeevnen. Sugeevnen går fra 1 til 4 hvor 4 er det højeste.

Således er der f.eks. et produkt der hedder Abri-Form L3. Det betyder, at der er tale om en voksenble i størrelse Large med sugeevnen 3 ud af 4.

Den samme fremgangsmåde er anvendt ved de fleste andre Abena bleer. Det er dog ikke ved alle produkterne at vi fører det fulde antal kombinationer af størrelse og sugeevne, da nogle af dem kun bruges ganske sjældent. Derfor finder du altid de mest normalt anvendte typer hos LivetSomSenior.


Hvornår anbefales det at bruge fikseringstrusser/nettrusser?

For at bleer giver den optimale beskyttlse er det vigtigt, at de sidder korrekt mens de bæres. Derfor er det af og til en fordel at kombinere brugen af bleer med fikseringstrusser. Abenas trusser til fiksering af bleer hedder ”Abena Abri-Fix” og findes i fire forskellige størrelser (fra Small til XL).

Det er især ved store størrelser bleer at det anbefales at gøre brug af fikserings-trusser. Som udgangspunkt anbefaler vi at du tilkøber Abri-Fix hvis du bruger et af disse produkter:

- Abri-San i størrelse 5, 6 og 7
- Abri-Man

Fikseringstrusser koster 49 kroner for en pakke med 5 stk., og de kan genbruges 25-30 gange. Derfor er det altså en forholdsvist lav udgift, og du sikrer til gengæld at bleen bliver siddende som den skal i undertøjet.


Abena bleer er ofte Svanemærkede

Som en dansk-ejet virksomhed går Abena ofte forrest når det drejer sig om at opretholde en miljøvenlig produktion. Det ses blandt andet ved at flere af deres produkter er Svanemærkede.

Svanemærket er en nordisk ordning for miljø-mærkning af varer. I Danmark bliver den administreret af ”Miljømærkning Danmark”. Når et produkt er Svanemærket betyder det, at der er taget særlige hensyn til miljø og sundhed – lige fra produktion til bortskaffelse af produktet.

Derudover har flere produkter også retten til at blive markedsført som ”Oeko-Tex”-certificerede. Det er en sundhedsmærkeordning der tildeles produkter som ikke indeholder skadelige kemikalier og farvestoffer. Det er en verdensomspændende ordning.