70 40 40 24      kontakt@livetsomsenior.dk

Inkontinens

I denne kategori finder du alle vores produkter, som vedrører personlig pleje. Vi fører et stort udvalg af inkontinens-produkter fra Tena til både mænd og kvinder. Du kan se alle produkterne herunder, eller gøre brug af vores to underkategorier, Tena til mænd og Tena til kvinder.

Til trods for det høje antal danskere, der kan have en stor fordel ud af inkontinens-produkter, er det desværre stadig et tabu for mange. Derfor sætter vi en ære i altid at levere hurtigt og diskret. Når du bestiller inden kl. 14 sender vi næsten altid samme dag, så du modtager varerne dagen efter – og du kan selvfølgeligt få levering helt til døren.

1 til 20 ud af 25

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 25

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Køb Tena voksenbleer online ved LivetSomSenior

Her på LivetSomSenior fører vi de mest benyttede voksenbleer. Vi tilbyder hurtig og nem bestilling af Tena's produkter. Du bestiller blot de ønskede voksenbleer her fra hjemmesiden, og vi sender dem så direkte til din adresse - hurtigt, billigt og anonymt.

Udover bleer til voksne finder du også en række relaterede produkter i denne kategori. Det er blandt andet produkter som vaskecreme, barrierecreme og engangs-lagner.


Hvor mange danskere bruger voksenbleer på grund af inkontinens?

For langt de fleste er inkontinens-lidelser et stort tabu, som de har svært ved at tale med andre om. Derfor afholder mange sig fra at tale med familie, venner eller sågar lægen om problemet. Det betyder, at det er svært at estimere præcist hvor mange danskere der reelt set lider af inkontinens. Undersøgelser viser, at omkring 20% af alle danskere over 65 år i større eller mindre grad lider af inkontinens. Samtidigt viser statistik, at kvinder oplever inkontinens dobbelt så ofte som mænd. Derfor er behovet for voksenbleer altså langt mere naturligt end hvad mange umiddelbart tror.
Hvilke symptomer skal jeg være opmærksom på?

Der findes indtil flere forskellige årsager, som alle kan medføre inkontinens. Derfor er symptomerne også stærkt varierende, men fælles for alle er, at man i en eller anden grad oplever ufrivillig vandladning. Ved ældre skyldes det ofte skader i centralnervesystemet. Der er dog også en række andre forhold, som kan forårsage eller være medvirkende til, at du af og til lækker urin, f.eks.:

- Et øget blodsukkerniveau, hvilket medfører et øget væskeindtag
- Infektioner i urinsvejssystemet
- Bivirkninger fra eventuel medicin. Hvis du tager medicin og oplever inkontinens skal du straks læse indlægssedlen og konsultere din læge.
- Nedsat opmærksomhed og bevidsthed om kroppens signaler

De første tegn på inkontinens er typisk, at du lækker lidt urin mens du f.eks. nyser, hoster, griner, eller på anden måde laver sammentrækninger i maven. For nogle kan det også opstå mens man dyrker motion.
Hvordan slipper jeg af med inkontinens?

Det første store skridt hen mod, at slippe af med inkontinens er, at du overfor dig selv accepterer tilstanden. Derved bliver du i stand til også at tale med andre om det. I første omgang bør du lave en aftale med din læge, og nøje beskrive dine oplevelser og de symptomer, som du har bemærket. Du kan med fordel føre dagbog i perioden op til, så du kan give konkrete eksempler på hvor ofte, hvor meget og i hvilke situationer du har ufrivillig vandladning. Dermed kan lægen bedre stille en diagnose, og hjælpe dig på rette spor i en eventuel behandling.


I mange tilfælde vil det være muligt at helbrede eller i det mindste reducere antallet og omfanget af de ufrivillige vandladninger. Du kan eventuelt starte med træning af din blære. Det gøres ved simpelthen at skemalægge hvornår du skal gå på toilettet, f.eks. hver anden time i løbet af dagen. Derved sikrer du, at blæren løbende bliver tømt, og risikoen for pludselig urin-udløsning bliver så mindre. Det faktiske antal timer mellem hvert toiletbesøg varierer fra person til person, så du vil i første omgang skulle prøve dig frem. Mange vil opleve, at den løsning virker om dagen, men det er sjældent holdbart at skulle skemalægge toiletbesøg henover natten. Derfor skal du i første omgang se, om træningen om dagen helt kan fjerne problemet om natten. Alternativt kan du bruge en voksenble fra Tena om natten, og muligvis klare dig helt uden inkontinens-indlæg om dagen.Hvilken type voksenble fra Tena bør jeg bruge?

Inkontinens er et stigende problem blandt befolkningen, men til forskel fra tidligere, findes der nu et bredt udvalg indenfor voksenbleer. På LivetSomSenior fører vi et stort udvalg i bleer fra Tena, som er de førende på markedet indenfor bleer og inkontinens-produkter til voksne. I de følgende afsnit gennemgår vi de forskellige bleer, indlæg, buksebleer og pants, som du kan købe hos os:

Tena for mænd – drypbind, level 1
Dette indlæg er beregnet til mænd, som kun i mindre grad oplever ufrivillige vandladninger. Bleen er formet som et tyndt indlæg, som placeres i underbukserne. Denne voksenble klæber sig fast på stoffet, så den bliver siddende rigtigt.

Tena for mænd – drypbind, level 2
Oplever du som mand en lidt større grad af inkontinens, hvor du lækker mere end bare få dråber urin af og til, skal du bruge level 2 fra Tena For Men serien.

Tena for mænd – dagbind, level 3
Level 3 i serien af voksenbleer til mænd egner sig til mænd, som oplever normale mængder urin, men som ikke kan kontrollere hvornår den kommer.

Tena for mænd – buksebleer
Denne ble er udviklet til mænd, som lider af svær inkontinens. Bleen har form som og ligner et par almindelige boxershorts eller underbukser. Størrelsen er medium til large, og passer til mænd med en livvidde på 95 til 125 centimeter.

Tena for kvinder – Lady Normal
Dette produkt er udformet som et indlæg, og egner sig til kvinder, som kun oplever mild inkontinens. Bindet har en sugeevne på 3 ud af 8. Det er en voksenble særligt udviklet til at være diskret og komfortabel.

Tena for kvinder – Lady Extra Plus InstaDry
Med en sugeevne på 5 ud af 8 passer Tena Lady Extra Plus InstaDry til kvinder med moderat inkontinens. Bleen har elastiske sider, så den nemt kan tilpasse sig dine bevægelser og former.

Tena for kvinder – Lady Maxi Night
Oplever du inkontinens i løbet af natten har du behov for en ble, som kan holde dig tør natten igennem. Til det formål har Tena udviklet deres Lady Maxi Night, som har en sugeevne på 6 af 8.

Tena unisex – Pants Plus til både mænd og kvinder
Denne type voksenble er det eneste unisex-produkt fra Tena. Bindet er udformet som underbukser, som passer til moderat til kraftig inkontinens. Det er samtidigt det eneste Tena-produkt, som kan bestilles i forskellige størrelser:

- Small passer til en livvidde på 65 til 85 centimeter
- Medium passer til en livvidde på 80 til 110 centimeterbr> - Large passer til en livvidde på 100 til 135 centimeterBlebukser til voksne er nemme at bruge

Udover de almindelige serier - "Tena Lady" og "Tena for mænd" - har Tena også lavet en række forskellige typer blebukser til voksne.

Blebukser - eller buksebleer som nogle også kalder dem - har en række fordele sammenlignet med almindelige inkontinens-indlæg.

For det første er de større, og har derfor normalt en højere sugeevne. Tena angiver sugeevnen ved hjælp af dråber fra 1 til 8. Tena Pants har sugeevne 6, og Tena Flex har sugeevne 8. Buksebleer kan desuden bruges af både mænd og kvinder.

Derudover finder mange en bukseble mere komfortabel. Det skyldes blandt andet, at den dækker hele underlivet, og derfor ikke ligger løst på samme måde som et bind. Derudover er den lettere at tage på, og kommer ikke så nemt til at sidde forkert.Hvem står bag Tena?

Tena er ejet af den store koncern SCA, som blandt andet også står bag mærker som Libero, Libresse og Lotus. Tena arbejder aktivt på hele tiden at udvikle produkter, som i videst mulige omfang reducerer de begrænsninger det medfører, at lide af inkontinens.


Hvor kan jeg finde flere informationer omkring inkontinens?

Ønsker du at vide mere omkring inkontinens kan du besøge Kontinensforeningen, som arbejder aktivt på at udbrede kendskabet til inkontinens.