Sko

Sko

I denne kategori finder du vores udvalg indenfor sko og andet fodtøj og tilbehør. Du kan bruge vores undermenuer og filtre ude til venstre for hurtigt at sortere og finde frem til nøjagtigt de sko du søger.

1 til 20 ud af 43

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 20 ud af 43

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Selvom dine fødder har behov for særlig opmærksomhed kan du godt få en sko i moderne design

Hos LivetSomSenior mener vi ikke at dem, som har fødder med særlige behov, skal gå på kompromis med design. Vi forhandler derfor sko og støvler i flot design, som er udviklet i samarbejde med specialister. Hos LivetSom Senior finder du et bredt udvalg af både damesko og herresko.
Sunde fødder giver øget livskvalitet

Livskvalitet afhænger af mange forskellige situationer i vores hverdag. For mange er evnen og lysten til at motionere og være aktiv af afgørende betydning. Når du bevæger dig omkring er det vigtigt at dine fødder har det godt, og at du har behageligt fodtøj på. De rigtige sko til lige netop dit behov er afgørende for dit velbefindende.
Vælg sko ud fra dine fødders behov

Nogle mennesker er særlig udsatte i forhold til deres fødders sundhed. Hvis du har diabetes eller gigt skal du være særlig opmærksom på hvilket fodtøj du vælger. Her kan det være afgørende at du vælger en sko der er udviklet til mennesker med særligt følsomme fødder. Hvis du har knyster eller hammertæer vil du også have stor glæde af at gå med sko der er udviklet til dette. Her er det oplagt at vælge en sko som er syet i stræk-læder. Det sikrer at skoen er ekstra fleksibel omkring de udsatte områder og øger komforten betydeligt.

Når du køber fodtøj er det vigtigt at du prøver skoene om eftermiddagen. Vores fødder hæver op i løbet af dagen, og for at undgå at du får en sko, der er for lille anbefaler vi altid, at du prøver din sko om eftermiddagen.

Husk at prøve dine nye sko eller støvler med dine normale strømper på. Hvis du bruger støttestrømper skal du huske at tage dem på når du prøver. Derudover er det også vigtigt at du prøver dine nye sko på begge fødder – nogle mennesker har nemlig ikke lige store fødder.
Hvorfor skal du være opmærksom på dine fødder når du har diabetes?

Som diabteker er det vigtigt at du er ekstra opmærksom på dine fødder. Dette stiller større krav til valg af dit fodtøj. Når man har diabetes kan en af komplikationerne være nedsat eller svækket følesans. Dette kaldes neuropati.

Hvis det sker betyder det, at du ikke kan mærke om skoen klemmer, hvis du får en sten i skoen eller hvis indvendige syninger generer huden. Dette kan være starten på fodsår, som i sidste ende kan føre til mere alvorlige konsekvenser. Hvis du vælger en sko med stræk-skind kan du minimere risikoen for hård hud og trykskader.
Hvis du har gigt, knyster eller hammertæer er det vigtigt at vælge det rigtige fodtøj

Knyster og hammertæer kan give gener, som kan være med til at nedætte glæden ved at motionere og bevæge sig. For at minimere disse gener kan du vælge et fodtøj som er lavet af stræk-skind. For eksempel anvender New Feet et særligt innovativt skind kaldet OrthoStretchTM. Det er specialbehandlet gedeskind, som har den helt særlige egenskab, at det kan give sig i alle retninger. Ved at vælge en sko med dette specielle skind kan du forebygge nogle af de gener du måtte have som følge at for eksempel hammertæer eller knyster. Skoens overlæder vil forme sig efter foden, og på den måde behøver du ikke at gå med sko der er designet med ekstra højde.
New Feet – et dansk mærke med kvalitet i særklasse

Siden 2004 har New Feet produceret fodtøj til mennesker med særligt følsomme fødder. Virksomheden er dansk og har hovedsæde i Randers. Det meste af produktionen foregår i Portugal. Dette land har en særlig tradition for at være førende inden for skomagerbranchen.

Produktion inden for EUs grænser giver dig garanti for at produktionen foregår under miljømæssige og etiske acceptable forhold. De anvender udelukkende gennemfarvet læder og ØkoTex 100 certificerede tekstiler. Sagt med andre ord: Produktion og kvalitet er i topklasse.
New feet sko er særlig velegnet til fødder med særlige behov – men også til dig, der bare gerne vil have et godt fodtøj

New Feet samarbejder med læger, ortopædkiruger, ortopædskomagere og fodterapeuter. Hvis du vælger en sko fra New Feet er du derfor sikret et produkt hvor der er tænkt over alle detaljer. Filosofien bag New Feets fodtøj er at producere sko og støvler til dig med et særligt behov. Efter at New Feet er kommet på markedet har det dog vist sig, at langt flere end først antaget køber sko til særlig følsomme fødder.

Har du et arbejde hvor du står og går meget er en sko til følsomme fødder særlig velegnet. Det kan for eksempel være dig, som arbejder som tjener, piccoline eller i butik. Her vil en sko fra New Feet kunne øge din arbejdsglæde. Vælger du en sko i en klassisk sort farve vil ingen opdage at du har en særlig sko på til følsomme fødder.
Hvad betyder ’læst’?

Når en sko produceres laver man en træ- eller plastikmodel af en fod. Dette kaldes en læst. Alt fodtøj syes over en læst, og læstens form er derfor afgørende for hvordan skoens facon bliver. Hvis læsten er smal bliver skoen også smal. Hvis læsten er bred bliver skoen mere rummelig. På de fleste af vores modeller kan du se hvilken læst der er brugt til at sy skoen, støvlen eller hjemmeskoen.

Du kan bruge denne information til at vælge det helt rigtige fodtøj. Hvis du i forvejen har en New Feet sko som sidder godt på din fod kan du købe nye sko eller støvler som er syet over samme læst.
Vælg også en behagelig hjemmesko

Meget af tiden befinder vi os hjemme. Hvis du har følsomme fødder anbefaler vi derfor at du også køber en god hjemmesko. I vores sortiment har vi hjemmesko, som er særlig velegnet til dig med følsomme fødder. Det er vigtigt at hjemmeskoen har en god sål og at den er syet over en læst der passer til din fod. Vores hjemmesko kan enten være syet med læder eller i uld – det afhænger af årstid og hvad du synes er behageligt at have på.
Husk også vinterstøvler

Hos LivetSomSenior har vi et udvalg af ergonomiske vinterstøvler. Hvis du har følsomme fødder er det også vigtigt at du vælger et korrekt fodtøj i vintermånederne. En god vinterstøvle hjælper dig med at få en stabil gang og stødabsorberende såler modvirker trætte fødder.

Hvis det er en kold vinter kan det være en fordel at købe aftagelige ispigge til dine sko. Det kan forhindre dig i at glide på is og sammenpresset sne. Sådanne ispigge kan også bruges hvis du skal med familien på vinterferie.