Inkontinens

I denne kategori finder du alle vores produkter, som vedrører personlig pleje. Vi fører et stort udvalg af inkontinens-produkter fra TENA og Abena til både mænd og kvinder. Du kan se alle produkterne herunder, eller gøre brug af vores to underkategorier, bleer til mænd og bleer til kvinder.

Til trods for det høje antal danskere, der kan have en stor fordel ud af inkontinens-produkter, er det desværre stadig et tabu for mange. Derfor sætter vi en ære i altid at levere hurtigt og diskret. Når du bestiller inden kl. 13 sender vi samme dag, så du modtager varerne dagen efter – og du kan selvfølgeligt få levering helt til døren.

1 til 20 ud af 24

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 24

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Køb Tena voksenbleer online ved LivetSomSenior

Her på LivetSomSenior fører vi de mest benyttede voksenbleer. Vi tilbyder hurtig og nem bestilling af TENA's produkter. Du bestiller blot de ønskede voksenbleer her fra hjemmesiden, og vi sender dem så direkte til din adresse - hurtigt, billigt og anonymt.

Udover bleer til voksne finder du også en række relaterede produkter i denne kategori. Det er blandt andet produkter som vaskecreme, barrierecreme og engangs-lagner.


Hvor mange danskere bruger voksenbleer på grund af inkontinens?

For langt de fleste er inkontinens-lidelser et stort tabu, som de har svært ved at tale med andre om. Derfor afholder mange sig fra at tale med familie, venner eller sågar lægen om problemet. Det betyder, at det er svært at estimere præcist hvor mange danskere der reelt set lider af inkontinens. Undersøgelser viser, at omkring 20% af alle danskere over 65 år i større eller mindre grad lider af inkontinens. Samtidigt viser statistik, at kvinder oplever inkontinens dobbelt så ofte som mænd. Derfor er behovet for voksenbleer altså langt mere naturligt end hvad mange umiddelbart tror.
Hvilke symptomer skal jeg være opmærksom på?

Der findes indtil flere forskellige årsager, som alle kan medføre inkontinens. Derfor er symptomerne også stærkt varierende, men fælles for alle er, at man i en eller anden grad oplever ufrivillig vandladning. Ved ældre skyldes det ofte skader i centralnervesystemet. Der er dog også en række andre forhold, som kan forårsage eller være medvirkende til, at du af og til lækker urin, f.eks.:

- Et øget blodsukkerniveau, hvilket medfører et øget væskeindtag
- Infektioner i urinsvejssystemet
- Bivirkninger fra eventuel medicin. Hvis du tager medicin og oplever inkontinens skal du straks læse indlægssedlen og konsultere din læge.
- Nedsat opmærksomhed og bevidsthed om kroppens signaler

De første tegn på inkontinens er typisk, at du lækker lidt urin mens du f.eks. nyser, hoster, griner, eller på anden måde laver sammentrækninger i maven. For nogle kan det også opstå mens man dyrker motion.
Hvordan slipper jeg af med inkontinens?

Det første store skridt hen mod, at slippe af med inkontinens er, at du overfor dig selv accepterer tilstanden. Derved bliver du i stand til også at tale med andre om det. I første omgang bør du lave en aftale med din læge, og nøje beskrive dine oplevelser og de symptomer, som du har bemærket. Du kan med fordel føre dagbog i perioden op til, så du kan give konkrete eksempler på hvor ofte, hvor meget og i hvilke situationer du har ufrivillig vandladning. Dermed kan lægen bedre stille en diagnose, og hjælpe dig på rette spor i en eventuel behandling.


I mange tilfælde vil det være muligt at helbrede eller i det mindste reducere antallet og omfanget af de ufrivillige vandladninger. Du kan eventuelt starte med træning af din blære. Det gøres ved simpelthen at skemalægge hvornår du skal gå på toilettet, f.eks. hver anden time i løbet af dagen. Derved sikrer du, at blæren løbende bliver tømt, og risikoen for pludselig urin-udløsning bliver så mindre. Det faktiske antal timer mellem hvert toiletbesøg varierer fra person til person, så du vil i første omgang skulle prøve dig frem. Mange vil opleve, at den løsning virker om dagen, men det er sjældent holdbart at skulle skemalægge toiletbesøg henover natten. Derfor skal du i første omgang se, om træningen om dagen helt kan fjerne problemet om natten. Alternativt kan du bruge en voksenble fra Tena om natten, og muligvis klare dig helt uden inkontinens-indlæg om dagen.Hvilken type voksenble fra Tena bør jeg bruge?

Inkontinens er et stigende problem blandt befolkningen, men til forskel fra tidligere, findes der nu et bredt udvalg indenfor voksenbleer. På LivetSomSenior fører vi et stort udvalg i bleer fra Tena, som er de førende på markedet indenfor bleer og inkontinens-produkter til voksne. I de følgende afsnit gennemgår vi de forskellige bleer, indlæg, buksebleer og pants, som du kan købe hos os:

Tena for mænd – drypbind, level 1
Dette indlæg er beregnet til mænd, som kun i mindre grad oplever ufrivillige vandladninger. Bleen er formet som et tyndt indlæg, som placeres i underbukserne. Denne voksenble klæber sig fast på stoffet, så den bliver siddende rigtigt.

Tena for mænd – drypbind, level 2
Oplever du som mand en lidt større grad af inkontinens, hvor du lækker mere end bare få dråber urin af og til, skal du bruge level 2 fra Tena For Men serien.

Tena for mænd – dagbind, level 3
Level 3 i serien af voksenbleer til mænd egner sig til mænd, som oplever normale mængder urin, men som ikke kan kontrollere hvornår den kommer.

Tena for mænd – buksebleer
Denne ble er udviklet til mænd, som lider af svær inkontinens. Bleen har form som og ligner et par almindelige boxershorts eller underbukser. Størrelsen er medium til large, og passer til mænd med en livvidde på 95 til 125 centimeter.

Tena for kvinder – Lady Normal
Dette produkt er udformet som et indlæg, og egner sig til kvinder, som kun oplever mild inkontinens. Bindet har en sugeevne på 3 ud af 8. Det er en voksenble særligt udviklet til at være diskret og komfortabel.

Tena for kvinder – Lady Extra Plus InstaDry
Med en sugeevne på 5 ud af 8 passer Tena Lady Extra Plus InstaDry til kvinder med moderat inkontinens. Bleen har elastiske sider, så den nemt kan tilpasse sig dine bevægelser og former.

Tena for kvinder – Lady Maxi Night
Oplever du inkontinens i løbet af natten har du behov for en ble, som kan holde dig tør natten igennem. Til det formål har Tena udviklet deres Lady Maxi Night, som har en sugeevne på 6 af 8.

Tena unisex – Pants Plus til både mænd og kvinder
Denne type voksenble er det eneste unisex-produkt fra Tena. Bindet er udformet som underbukser, som passer til moderat til kraftig inkontinens. Det er samtidigt det eneste Tena-produkt, som kan bestilles i forskellige størrelser:

- Small passer til en livvidde på 65 til 85 centimeter
- Medium passer til en livvidde på 80 til 110 centimeterbr> - Large passer til en livvidde på 100 til 135 centimeterBlebukser til voksne er nemme at bruge

Udover de almindelige serier - "Tena Lady" og "Tena for mænd" - har Tena også lavet en række forskellige typer blebukser til voksne.

Blebukser - eller buksebleer som nogle også kalder dem - har en række fordele sammenlignet med almindelige inkontinens-indlæg.

For det første er de større, og har derfor normalt en højere sugeevne. Tena angiver sugeevnen ved hjælp af dråber fra 1 til 8. Tena Pants har sugeevne 6, og Tena Flex har sugeevne 8. Buksebleer kan desuden bruges af både mænd og kvinder.

Derudover finder mange en bukseble mere komfortabel. Det skyldes blandt andet, at den dækker hele underlivet, og derfor ikke ligger løst på samme måde som et bind. Derudover er den lettere at tage på, og kommer ikke så nemt til at sidde forkert.Hvem står bag Tena?

Tena er ejet af den store koncern SCA, som blandt andet også står bag mærker som Libero, Libresse og Lotus. Tena arbejder aktivt på hele tiden at udvikle produkter, som i videst mulige omfang reducerer de begrænsninger det medfører, at lide af inkontinens.


Hvad er forskellen på de fire typer voksenbleer fra Abena?

Abena har et stort sortiment indenfor bleer til voksne, og her hos LivetSomSenior fører vi de mest anvendte typer. Det drejer sig i alt om fire forskellige slags, og hver enkelt af dem kan så fåes i et antal forskellige størrelser.

Abena Abri-San
Abri-San er en af de voksenbleer fra Abena der oftest bruges. Det er en åben ble, hvilket betyder at den består af et indlæg der placeres i undertøjet. Den kan bruges af både mænd og kvinder. Abri-San Premium Air findes i 6 forskellige størrelser – klik dig ind på den længere oppe for at se mere om dette.

Abena Abri-Form
Hvor Abri-San ligger løst i undertøjet er Abena Abri-Form fremstillet med tape på siderne. Bleen har vinger både foran og bagpå som lukkes ned omkring underbukserne. Derfor ligger den godt fast uden at flytte sig. Til gengæld kan den ikke anvendes sammen med boxershorts, men kun med underbukser og trusser.

Abri-Form har en lidt højere stykpris end Abri-San. Til gengæld sidder den bedre fast, og den fås i hele 13 forskellige varianter. De mange varianter dækker over 5 forskellige størrelser med varierende sugeevner.

Abena Abri-Flex
Hvor de to førstenævnte bleer fra Abena er udformet som indlæg er Abri-Flex derimod buksebleer til voksne. En bukseble tages på som normale underbukser, og giver en god beskyttelse mod lækager, ligesom en bukseble ofte har en højere sugeevne end et indlæg. Vi kan tilbyde Abri-Flex i to forskellige størrelser, nemlig Medium og Large.

Abena Abri-Man
De tre produkter vi har beskrevet ovenfor kan alle anvendes af både mænd og kvinder. Der findes imidlertid også et produkt udviklet specielt til mænd, nemlig Abena Abri-Man, som er bleer til voksne mænd.

Forskellen ved Abri-Man er udformningen, idet den er lavet til at passe til mandens anatomi. Derfor har den et bredt stykke til placering på forsiden og et smalt stykke der skal vende bagud.


Abena Abri-Form findes med forskellige sugeevner

Det er ikke altid nok at en voksenble passer i størrelsen – dens sugeevne skal også passe til behovet. Derfor kan Abena Abri-Flex fås med forskellige sugeevner. Det betyder, at der er mulighed for at finde frem til et produkt som både passer i størrelsen og til graden af inkontinens.

Abena har opbygget et logisk og nemt-forståeligt system med koder såsom M1, M2, L1, L2 og så videre. Bogstavet dækker over størrelsen – i eksemplerne her er det Medium og Large – og tallet dækker over sugeevnen. Sugeevnen går fra 1 til 4 hvor 4 er det højeste.

Således er der f.eks. et produkt der hedder Abri-Form L3. Det betyder, at der er tale om en voksenble i størrelse Large med sugeevnen 3 ud af 4.

Den samme fremgangsmåde er anvendt ved de fleste andre Abena bleer. Det er dog ikke ved alle produkterne at vi fører det fulde antal kombinationer af størrelse og sugeevne, da nogle af dem kun bruges ganske sjældent. Derfor finder du altid de mest normalt anvendte typer hos LivetSomSenior.


Hvornår anbefales det at bruge fikseringstrusser/nettrusser?

For at bleer giver den optimale beskyttlse er det vigtigt, at de sidder korrekt mens de bæres. Derfor er det af og til en fordel at kombinere brugen af bleer med fikseringstrusser. Abenas trusser til fiksering af bleer hedder ”Abena Abri-Fix” og findes i fire forskellige størrelser (fra Small til XL).

Det er især ved store størrelser bleer at det anbefales at gøre brug af fikserings-trusser. Som udgangspunkt anbefaler vi at du tilkøber Abri-Fix hvis du bruger et af disse produkter:

- Abri-San i størrelse 5, 6 og 7
- Abri-Man

Fikseringstrusser koster 49 kroner for en pakke med 5 stk., og de kan genbruges 25-30 gange. Derfor er det altså en forholdsvist lav udgift, og du sikrer til gengæld at bleen bliver siddende som den skal i undertøjet.


Abena bleer er ofte Svanemærkede

Som en dansk-ejet virksomhed går Abena ofte forrest når det drejer sig om at opretholde en miljøvenlig produktion. Det ses blandt andet ved at flere af deres produkter er Svanemærkede.

Svanemærket er en nordisk ordning for miljø-mærkning af varer. I Danmark bliver den administreret af ”Miljømærkning Danmark”. Når et produkt er Svanemærket betyder det, at der er taget særlige hensyn til miljø og sundhed – lige fra produktion til bortskaffelse af produktet.

Derudover har flere produkter også retten til at blive markedsført som ”Oeko-Tex”-certificerede. Det er en sundhedsmærkeordning der tildeles produkter som ikke indeholder skadelige kemikalier og farvestoffer. Det er en verdensomspændende ordning.
Hvor kan jeg finde flere informationer omkring inkontinens?

Ønsker du at vide mere omkring inkontinens kan du besøge Kontinensforeningen, som arbejder aktivt på at udbrede kendskabet til inkontinens.