Skråpuder

De senere år er skråpuder og skråkiler begyndt at blive mere udbredte. Ergoterapeuter og kiropraktorer har i stigende grad taget dem til sig, og det er med god grund. Når du bruger en skråpude bliver bækkenet ikke bøjet nær så meget som uden, så følelsen bliver lidt som at sidde på en bold. Det hjælper til at bevare ryggens naturlige svaj. Mange moderne kontorstole har muligheden for, at sædet kan vippe en smule forover. Med en skråpude opnår du samme funktion, men får til gengæld en pude, som er nem at have med rundt, og som du kan bruge flere steder i hjemmet.

Brug en skråpude eller skråkile de steder, hvor du sidder i længere tid

Når du sidder på en almindelig, flad stol eller flad pude, kommer du nemt til at synke lidt sammen. Når du så skal læne dig ind mod f.eks. et skrivebord eller spisebord, laver du en uhensigtsmæssig krumning i ryggen. Ved korte perioder giver det sjældent synderlige smerter, men over tid perioder kan det skabe en belastning på rygsøjlen, der ender ud som en varig smerte.

Når du sidder på en skråpude eller skråkile bliver du derimod løftet lidt op, og bliver ”tvunget” til at sidde korrekt. Det betyder, at du ikke længere laver en krumning i ryggen, når du læner dig ind mod bordet. Dermed aflaster du lænden, og vil ikke i samme grad opleve gener. Sidder du i kørestol kan en skråpude også her være en stor hjælp.


Skråpuder fås i forskellige højder

Der findes skråpuder i mange forskellige højder. Her på LivetSomSenior fører vi skråkiler/skråpuder i højderne 6, 8 og 10 centimeter. Alle skråpuder købes som udgangspunkt uden betræk, men vi sælger også løst betræk til hver skråpude. Det er vidt forskelligt om skråpuden er til brug under en anden pude eller lignende, og vi har derfor valgt at opdele de to ting.

Har du ikke tidligere brugt en skråpude anbefaler vi, at du i første omgang bestiller en pude på 6 centimeter. Med skråpuder sidder man væsentligt anderledes på en almindelig, flad pude. Derfor kan det være en fordel ikke at starte ud med en alt for stor ændring.


Brug en skråpude i bilen

Når du kører bil, sidder du ofte i samme stilling i mange timer. Derudover er bilsæder forholdsvist lave, og man kommer derfor nemt til at synke ned. En skråkile kan være en stor hjælp, som bidrager til en markant forøget komfort, og som reducerer rygsmerter. Til bilen bør du vælge den laveste skråpude på 6 centimeter. Læg den direkte på bilsædet med den tykke ende ind mod ryglænet, og sæt dig på den. Du vil komme til at sidde mere vandret, og ryggen vil i højere grad bevare det naturlige svaj. Det har samtidigt den ekstra fordel, at du sidder højere, og derfor vil du ofte få et bedre udsyn.


Vandtæt betræk fås som tilbehør

Vores skråpude er lavet i blødt skum. Som tilbehør til vores skråpuder sælger vi et sort betræk i høj kvalitet. Betrækket er helt vandtæt, og du kan derfor bruge vores skråpuder mange steder - eksempelvist i bilen, kørestolen eller på en spisestol. Betrækket er desuden fuldt vaskbart. Det trækkes nemt udover skråpuden, og lukkes med en lynlås på bagsiden.


Gravide kan med fordel også bruge en skråkile

Mange gravide oplever, at de undervejs i graviditeten får problemer med lænden og halebenet. Det skyldes den øgede vægt fortil der gør, at de kommer til at belaste ryggen mere end normalt. Også i det tilfælde kan en skråpude være en fordel.


Alle vores skråkiler fremstilles i granulatskum

Vores forskellige skråpuder produceres alle i Danmark, og består af granulatskum af højeste kvalitet. Granulatskum er en type, hvor en række forskellige typer skum limes sammen under højt tryk. Det giver en pude, der på den ene side har en høj vægtfylde, som giver puden noget tyngde. Samtidigt er den imidlertid fleksibel og bøjelig, så den giver en rigtig god siddekomfort. Granulatskum bruges generelt set i mange forskellige typer møbler såsom i sofaer og på spisebordsstole.