Siddepuder

I denne kategori finder du vores mere almindelige puder. Denne type pude er fremstillet i koldskum - også kaldet "memory skum". Det betyder, at puden føles en smule hård, når man først sætter sig - men at den hurtigt tilpasser sig kroppens form. Derfor er den type skum særligt velegnet til puder. Efter brug retter skummet sig ud igen, så puden hele tiden bevarer sin naturlige facon.

Vi fører to forskellige puder, som hver især fås i flere størrelser. Den ene pude er med stofbetræk, og den anden er med et vandtæt inkontinens-betræk. Puderne har afrundede kanter, så du undgår gener på undersiden af lårene, selvom du sidder på dem i længere perioder.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side


En siddepude skal styrke ryggen

Når man taler om at "sidde godt", tænker de fleste på, at det skal være blødt og afslappende at sidde ned. Det er dog kun halvdelen af sandheden, fordi selvfølgeligt skal man føle, at det er behageligt - men det skal også være godt for ryggen. Med den rigtige siddepude kommer du til at sidde ergonomisk korrekt, og får aflastet ryggen samtidigt med, at puden bidrager til styrkelse af musklerne i ryggen.

Vores puder i denne kategori er lavet i kraftig, viskoselastisk skum. Det er en af de mest populære og udbredte typer skum til siddepuder. Det skyldes skummets evne til at tilpasse sig din krops facon. Trykker man bare på puden med hånden vil den føles hård, og mange afviser den derfor fejlagtigt for hurtigt. Når du sidder på puden, vil den langsomt blødne op på grund af din kropsvarme. Det gør, at dem samtidigt bliver mere smidig, og derfor efterhånden tilpasser sig dine former.

Når du rejser dig fra puden, vil den igen gendanne sin oprindelige form, indtil næste gang den skal bruges. Udover at blive brugt til siddepuder, bliver den type skum ofte også benyttet til madrasser.

Viskoselastisk skum har - på grund af det knap så mundrette navn - fået indtil flere alternative navne over de senere år. Nogle af synonymerne er "memory skum", "memory foam" eller blot "koldskum". Alle begreberne dækker imidlertid over det samme materiale.


Derfor bør du sidde på trykaflastende puder

Uanset om det er til en spisebordsstol, kontorstol, kørestol eller lignende, så vil stort set alle have gavn af, at sidde på en trykaflastende pude.

Det trykaflastende koldskum gør, at du får en god og effektiv, ergonomisk siddepude. Når du sætter dig føles puden i starten en smule hård, men den vil utroligt hurtigt tilpasse sig efter hvordan du sidder.

Følelsen kendes blandt andet fra de meget udbredte senge fra Tempur. Tempur bruger samme type skum i deres madrasser. Derudover findes der også en lang række top-madrasser på markedet, som benytter det samme materiale.

Ved at bruge en trykaflastende siddepude får du altså samme effekt. Den helt store forskel er, at du - fordi puden tilpasser sig kropsformen - får fordelt trykket på hele siddefladen.

En trykaflastende siddepude kan bruges af mange forskellige:

- Personer med et stillesiddende arbejde
- Personer med rygproblemer
- Personer der sidder i kørestol
- Meget tynde personer, der får smerter ved at sidde på almindelige stole

Vores ergonomiske siddepuder kommer i forskellige mål, så uanset hvilken størrelse stol du skal bruge den til, vil du formentligt kunne finde en passende størrelse i vores sortiment.


Vælg mellem betræk i bomuld eller vandtæt kunststof

Vores puder fås med to forskellige typer betræk. Bomuldsbetrækket minder i høj grad om hvad alle andre puder har, og er blot et sort betræk fremstillet i kraftig bomuld af høj kvalitet. Betrækket er fuldt ud vaskbart, og har en behagelig, blød overflade.

Skal du i stedet bruge en siddepude til et sted, hvor du sidder meget, og spiser samtidigt - eksempelvist på en kontorstol eller spisestol - kan det vandtætte betræk være en stor fordel. Det er fremstillet i et kunstmateriale, og er helt sort. Det kan vaskes i vaskemaskinen, og gør, at din pude forbliver pæn at se på.

På undersiderne af vores puder sidder der to skridsikre "baner". Derfor er de velegnet til brug ovenpå en almindelig spisebordsstol, kontorstol eller en kørestol.


En siddepude fra LivetSomSenior er af høj kvalitet

Vores puder er valgt ud fra, at de skal kunne dække flere forskellige behov. Størrelsen gør, at de f.eks. kan bruges på en spisestol, i en kørestol, eller i stuen. På undersiden af puden er der benyttet et skridsikkert materiale, så puden ligger godt fast. På oversiden af puden er den forreste kant afrundet. Dermed undgår du følelsen af en skarp kant eller syning op mod undersiden af låret.

Vores puder er beregnet til at holde i mange år. Den høje kvalitet gør derfor også, at prisen ikke uden videre kan sammenlignes med puder fra billige varehuse. Der er en stor forskel på puder fremstillet i viskoselastisk skum, og puder, som blot består af blød skum.


Betrækket er vaskbart

På vores puder med stofbetræk kan betrækket nemt tages af, når du skal vaske det. Der sidder en lynlås på bagsiden, som blot åbnes. Der sidder vaskeinstruktioner på en lille flap indvendigt.

puden med vandtæt betræk sidder der ligeledes en lynlås, så det også her er nemt at tage betrækket af.


Vores trykaflastende siddepuder er med viskoselastisk skum

Viskoelastisk skum er et af de mest populære materialer til puder og madrasser. I takt med, at puden bliver varm af, at du sidder på den, tilpasser skummet sig. Derudover har den en god trykfordeling, og materialet er særligt åndbart, så puden kan ”ventilere” sig selv. Derfor er viskoelastisk skum ofte at foretrække, hvis det er en pude man skal sidde på i længere tid. Med denne type skum får en siddepude altså den trykaflastende effekt, som mange ønsker.

Forskellige pude- og senge-producenter har indenfor de senere år opfundet deres egne navne for viskoelastisk skum, og man bliver derfor nemt forvirret. Nogle af de gængse synonymer er ”memory skum” eller ”memory foam” – det er altså samme materiale, blot under et andet navn.