Luftpuder

En luftpude har mange fordele sammenlignet med traditionelle skum-puder. For det første kommer de ikke ud af facon over tid. For det andet kan puden "bevæge" sig mens du sidder på den. Det betyder, at du får aktiveret både ryggen og lænden, og du undgår dermed lettere skader. Det bidrager samtidigt til en forbedret balance. En luftpude er altså det oplagte, ergonomiske valg for dig, der gerne vil din ryg det bedste.

5 vare(r)

pr. side

5 vare(r)

pr. side

En luftpude styrker ryggen

Ergoterapeuter og fysioterapeuter anbefaler dem ofte til helt almindelige personer, men alligevel anser mange stadig luftpuder som noget, der kun burde benyttes ved deciderede skader. Sandheden er imidlertid en helt anden - nemlig at alle kan have stor gavn af en luftpude. Til forskel fra en almindelig siddepude kan en siddepude med luft bevæge sig. Dermed hjælper den til at skabe bevægelse i kroppen mens du sidder stille. Det bidrager til en god vægtfordeling, øget muskelvækst, og gør, at du undgår siddesår.

Vi fører flere forskellige typer luftpuder hos LivetSomSenior, som hver især passer til forskellige formål.
Hårdheden på vores luftpuder kan justeres fra gang til gang

I modsætning til siddepuder med skum, kan du justere hårdheden/modstanden fra gang til gang, når du vælger en luftpude. Det varierer lidt fra pude til pude hvordan du styrer hvor meget luft der skal være i puden. På nogle puder gøres det med en automatisk ventil, mens der til andre puder bruges en pumpe.

Dermed kan du altså skabe variation fra gang til gang, så du ikke altid sidder på samme måde.
Brug en luftpude til modvirkning af siddesår

Tryksår, liggesår og siddesår rammer tit personer, der sidder eller ligger i samme position i mange timer. Det drejer sig i særdeleshed om kørestolsbrugere eller sengeliggende personer. Ved kørestole bør man derfor bruge en luftpude til at sidde på. Luftpuder har en tryksårsforebyggende funktion, og er effektive til modvirkning af siddesår.

Selve tryksåret opstår, når et konstant tryk - f.eks. fra sædet på en stol - reducerer eller blokerer for kroppens naturlige blodomløb. Bliver man først ramt af siddesår kan det være særdeles svært at kurere eller at få til at hele, da man i sagens natur sjældent er i stand til selv at skifte position.
En siddering kaldes også for ”halebenspude”

Vi bliver ofte kontaktet af kunder, som er på udkig efter en såkaldt halebenspude. Det er blot en andet udtryk for en siddering med luft – så søger du en halebenspude skal du altså blot vælge vores siddering.