Lændepuder

Her finder du vores udvalg af forskellige lændepuder. En lændepude kaldes af og til også for en rygpude, da den har til formål at støtte den nederst del af ryggen når du sidder ned. Ved at understøtte den nedre del af rygsøjlen undgår du at ”falde sammen” i stolen, og du vil komme til at sidde i en mere oprejst og ergonomisk korrekt stilling.

3 vare(r)

pr. side

3 vare(r)

pr. side


Hvem har gavn af en lændepude?

I løbet af en dag sidder vi ofte ned mange forskellige steder. Vi sidder f.eks. på spisebordsstole, kontorstole og i bilen. Fælles for de fleste steder er, at sædet eller stolen ikke tilbyder nogen støtte for lænden.

Det betyder desværre, at man nemt kommer til at ”falde sammen” i ryggen når man sidder ned. Det er uhensigtsmæssigt for ryggen, da det ikke er naturligt for kroppen at blive trykket sammen på den måde.

En lændepude har til formål at give støtte i den nedre del af ryggen, så rygsøjlen bevarer sine naturlige konturer mens du sidder ned. De første par gange man gør brug af en lændepude vil det føles lidt hårdere for ryggen, da du tvinger kroppen til at sidde mere oprejst. Til gengæld skåner du ryggen for de ergonomisk forkerte siddestillinger, ligesom lændepuden over tid bidrager til at styrke rygmuskulaturen.
Hvordan placeres lændepuden på stolen?

For at få det maksimale udbytte ud af det at sidde med en lændepude er det vigtigt at du får den placeret korrekt i stolen. Nogle rygpuder er udformet som en dråbe, mens andre har det bredeste sted midt på puden.

Hvis puden er dråbeformet skal det tykkeste sted på puden være ned mod sædet, og det tyndeste sted skal pege vandret op. På den måde får du mest støtte i den nederste del af lænden, mens støtten gradvist falder op mod toppen af puden.

Afhængigt af din højde kan det være nødvendigt at have puden placeret på en måde, så støtten starter lidt oppe i forhold til sædet. Derfor har flere af vores lændepuder mulighed for at spænde den fast på stolen ved hjælp af en rem.

Når en lændepude kan spændes fast har du altså mulighed for at få støtten til at starte eksempelvist 10 cm over sædets niveau.

TEMPUR lændepuden har desuden en særligt smart detalje. Udover en rem har den nemlig en ”plade” på bagsiden, som kan trækkes ud så den hviler ned på sædet. På den måde bliver det endnu lettere at få puden til at forblive det helt rigtige sted på ryglænet, så du hele tiden får den maksimale støtte i ryggen og lænden.