Sidde- og støttepuder

Uanset hvor du sidder - om det er i sofaen, bilen, på spisestolen - er det vigtigt, at sidde godt. En god pude skal både understøtte ryggen og lænden, så du ikke bliver øm, selvom du måske sidder ned i længere tid af gangen. I denne kategori finder du vores udvalg af forskellige puder. Det er alle puder, som er særligt udviklet til ældre. Derfor fører vi ikke puder med forskellige motiver, men udelukkende puder, som er beregnet til at give maksimal komfort.

1 til 20 ud af 26

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 26

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

En god pude er vigtig for din krop

Mange undervurderer, hvor vigtig en god siddepude er for din siddekomfort. Den rigtige siddepude kan gøre en enorm forskel på hvordan du sidder – uanset om du endnu ikke har rygproblemer, eller om du gennem lang tid har haft diverse smerter i ryggen og lænden.

En god pude i høj kvalitet støtter og aflaster din ryg. Derfor kan vores siddepuder bruges i mange forskellige situationer:

På spisestole
Mange spisebordsstole har enten et hårdt sæde, eller kun en tynd pude. Derfor er de ubekvemme at sidde på i længere tid af gangen. Lægger du i stedet en af vores siddepuder direkte oven på sædet vil du opleve, at du sidder langt mere behageligt. Samtidigt bliver stolen en smule højere, hvilket særligt er en fordel for ældre, som kan have en tendens til at falde lidt sammen i ryggen når de sidder ned.

På kontorstole
Som udgangspunkt kommer langt de fleste kontorstole egentligt med et ganske udmærket sæde. Den type sæder er imidlertid produceret til at passe til gennemsnittet – som du ikke nødvendigvist tilhører. Afhængigt af kontorstolens kvalitet kan sædet desuden blot være et tyndt lag skum, som derfor bliver slidt ned over tid.

Hos LivetSomSenior kan du vælge mellem en pude med viskoselastisk skum – også kaldet ”memory skum” – eller en pude med luft. Begge dele egner sig fortrinligt til brug på kontorstole. Den sorte farve gør, at de passer ind på ethvert kontor.

I kørestolen
Personer der sidder i kørestole, sidder der desværre ofte i rigtig mange timer om dagen. Det stiller endnu højere krav til, at de sidder ergonomisk korrekt. Til en kørestol er det derfor særligt fordelagtigt at investere i en god pude af høj kvalitet. Alle vores puder passer i størrelsen til en almindelig kørestol. Det er vidt forskelligt, om du vil have bedst af en luftpude, en pude med skum, eller måske en skråkile. Derfor bør du søge råd hos en fysioterapeut før du køber, så du får en pude, der virkeligt understøtter dine behov. Alternativt bør du vælge mindst 2 ud af de 3 typer, så du har noget at kunne skifte rundt mellem. Afveksling er med til at styrke kroppen og hjælpe dens muskelopbygning.

I bilen
En god pude til bilen er for mange en simpel, men yderst effektiv ændring. I normale bilsæder sidder man lavt, og man synker nemt ned i ryggen. Derfor synker hele ryggen sammen. Søger du en ny pude til din bil anbefaler vi, at du først prøver med en skråpude eller en skråkile. Vores skråpuder fås i højder fra 6 centimeter. Den gør, at du kommer til at sidde langt mere oprejst. Dermed aflaster du ryggen og lænden mest muligt. Samtidigt gør en skråkile, at ryggen kan bevare sit naturlige svaj.


Pudens form skal passe til dig

Når du skal vælge en ny pude skal du først finde ud af, om det skal være en almindelig, flad pude eller om en skråkile vil være bedre for din ryg. Fordelen ved skråpuden er, at den giver en bedre siddestilling. Det skyldes, at hofterne bliver ”tvunget” lidt fremad, og ryggen bliver derfor rettet op. Den skrå siddeposition betyder derfor, at du bedre kan bevare dit naturlige svaj. Omvendt kan en almindelig, flad pude nemmere bruges på mange forskellige stole, og den kan for eksempel også bruges som erstatning for en sofapude. Derudover er den flade pude en fordel, hvis I er flere i hjemmet der skal deles om den.


Vælg hver siddepude ud fra stedet den skal bruges

Når først du har taget beslutningen om at købe nye puder i en højere kvalitet end dine nuværende, skal du til at overveje, hvilke puder du har brug for – og hvor mange. I afsnittet ovenfor har vi beskrevet de forskellige steder, som du bør tage i betragtning.

Alle vores puder kan imidlertid bruges i mange forskellige situationer, så vores liste er ikke udtømmende, men blot nogle generelle vejledninger. Du er altid velkommen til at ringe til os, og vi vil så – ud fra hvad du fortæller – komme med råd og anbefalinger, før du gennemfører dit køb af nye puder.


Stof-betræk giver en blød og behagelig overflade

Vores pude med koldskum kommer med et elegant betræk i sort bomuld, som er fuldt ud vaskbart. Fordelen ved bomuld er, at det giver en kraftig, men stadig blød overflade. Puden kan derfor holde til lang tids brug, uden at betrækket kommer til at se slidt ud.

Skal man nævne en ulempe ved betræk fremstillet i bomuld er det imidlertid, at det kan være svært at vaske pletter af. Spilder du på den type pude er det vigtigt, at du omgående tager betrækket af, og vasker det. Lader du pletten tørre ind bliver det væsentligt sværere at vaske den af. Dog gør den sorte farve, at pletter ikke ses nær så tydeligt som på lysere farver.


Vandtæt betræk er velegnet til inkontinente

Som alternativ til det almindelige bomulds-betræk, er det muligt at købe vores skum-pude med et vandtæt betræk. Betrækket er blandt andet udviklet til inkontinente, og kan vaskes i vaskemaskinen. Det vaskbare betræk er sort, og ligner et helt almindeligt betræk af bomuld.

Det er fremstillet af et kunststof, og føles derfor ikke nær så blødt som bomuldsbetrækket. Det er fuldt ud vandtæt. Derfor tager selve puden ikke skade, ligesom der ikke kommer pletter på betrækket.


Med en skråpude eller skråkile bliver det lettere at sidde rigtigt

Fysioterapeuter har anbefalet dem i mange år, og arbejdspladserne er da også i stigende grad begyndt at tage dem til sig. Kilepuder er imidlertid stadig en af de typer indenfor puder, som man sjældent ser. Mange betragter en skråpude som noget, der kun bør bruges på baggrund af lægens anbefaling.

Det er imidlertid langt fra tilfældet. Faktisk kan alle, som er stillesiddende i perioder på blot få timer af gangen, have stor gavn af en skråkile. En skråpude gør, at ryggen rettes op, og nærmest ”tvinges” i ret position. Samtidigt bliver hofterne skudt fremad. Det betyder, at du får aflastet både ryggen og lænden.

Hos LivetSomSenior kan du købe en skråpude i flere forskellige højder. Den laveste kilepude er på 6 centimeter, og den højeste er på 10 centimeter. De sælges som udgangspunkt uden betræk. Det har vi valgt for at holde prisen så lav som muligt. Mange bruger blot puden under en anden pude, på en kontorstol, eller andre steder, hvor pudens udseende ikke betyder så meget. Du kan tilkøbe et sort, vandtæt betræk i høj kvalitet – men puden kan også fint bruges uden.


Puder med luft

En siddepude med luft har den fordel, at den aldrig bliver slidt. Den kan bruges igen og igen, og hver gang kan du variere luft-trykket, så du kommer til at sidde anderledes.

Når man første gang prøver en luftpude, skal de fleste lige vænne sig til følelsen. På en pude med luft kan du i højere grad bevæge dig, og puden kan nemt føles ”levende”. Det betyder, at du hele tiden stimulerer muskler og led. Derfor vil du – selv efter at have siddet på samme stol i flere timer uden gå-pauser – ikke føle dig anspændt i kroppen.

Vores pude med luft har en ventil, som selv kan indstille lufttrykket. Før du sætter dig pustes den helt op. Når du sidder på puden kan du så langsomt tilpasse lufttrykket, indtil du finder et niveau du føler passende. Desto hårdere luftpuden er, desto mindre bevægelig er den.