Strømpepåtagere

Strømper er tit særdeles svære at få på, hvis man har blot de mindste problemer med skuldrene eller ryggen. Det skyldes, at man skal bøje sig utroligt langt forover, og at det normalt kræver brug af begge arme samtidigt.

En strømpepåtager gør opgaven langt lettere, da strømpen sættes udover en ”skinne”, hvorefter den så kan trækkes på foden ved hjælp af lange stropper.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. sideEn strømpepåtager er et godt hjælpemiddel til påklædning

Selv at kunne tage strømper på er tit en af de første udfordringer der opstår i takt med at man kommer lidt op i årene eller har gennemgået en operation. Det er primært fordi at både knæene og ryggen skal bøjes meget, ligesom man skal række langt frem med armene.

Derfor sælges der efterhånden mange strømpepåtagere – og det er med god grund. En strømpepåtager er nemlig et rigtigt effektivt redskab at have ved hånden, som gør det langt lettere selv at blive klædt på om morgenen.Vælg mellem en strømpepåtager til almindelige strømper eller en strømpepåtager til strømpebukser

Selvom der findes et utal af forskellige strømpepåtagere, har vi hos LivetSomSenior valgt at fokusere på én bestemt type. Den er valgt ud fra et kompromis mellem prisen, og at den er nem at bruge.

Den pågældende type kommer i to forskellige udgaver, nemlig en til almindelige strømper og en til strømpebukser. Forskellen er, at den til almindelige strømper kun består af ét ”rør”, mens den til strømpebukser gør det muligt at tage dem på begge ben samtidigt.

Det er også muligt at bruge påtageren til strømpebukser til at tage to almindelige strømper på samtidigt.Nem og hurtig at bruge

For at bruge vores strømpepåtager sætter du dig bare på sengen eller på en stol, og tager strømpepåtageren op i hænderne. Derefter trækker du strømpen udover ”skinnen”, indtil den er trukket helt på. Strømpen skal sidde ligeligt ”fordelt”.

Når det er gjort ligger du strømpepåtageren på gulvet, og holder fast i de to lange stropper. Mens du holder fast i dem kan du så langsomt føre foden ind i strømpen. Da du holder fast i stropperne glider den ikke væk, men i stedet op på foden.

Det sværeste punkt er som regel når du skal have den op over anklen. Det kræver at du trækker lidt hårdere i stropperne, og at du får den ”kantet” rigtigt op forbi anklen.

Når strømpen er helt på kan du trække stativet ud, og derefter fortsætte med den næste strømpe. Med lidt træning tager det normalt under et minut for at tage begge strømper på. Er det i stedet strømpebukser tager du selvfølgeligt bare begge ben på samtidigt.Søger du en strømpepåtager til kompressionsstrømper?

Vær opmærksom på, at almindelige strømpepåtagere ikke egner sig til kompressionsstrømper. Det kræver en særlige typer strømpepåtagere, som er særligt udviklet til den type strømper.

En af de mest anvendte strømpepåtagere til kompressionsstrømper er modellen "Doff n'Donner", som vi fører her i vores sortiment.