Pilleæsker

I denne kategori finder du vores udvalg af pilleæsker, doseringsæske, pilleknusere og lignende tilbehør til håndtering af medicin.

5 vare(r)

pr. side

5 vare(r)

pr. side


Brug en pilleæske til korrekt dosering af medicin

Mange danskere er af forskellige årsager nødt til at tage medicin på daglig basis. Ofte skal medicinen indtages på bestemte tidspunkter og i bestemte mængder.

Derfor kan pilleæsker – eller pilledoseringsæsker som de også kaldes – være en stor hjælp i hverdagen. Med en pilleæske kan du nemlig inddele medicinen efter både hvilken dag og hvornår på dagen den skal tages.
Vores sæt med æsker til piller består af 7 forskellige beholdere. På hver beholder er ugedagen påtrykt, og inde i selve beholderen er der så fire mindre rum. På den måde kan medicinen f.eks. doseres til morgen, middag, aften og sengetid hver dag.


Med løse doseringsæsker kan du forberede længere periode af gangen

Det er meget forskelligt man selv forbereder/doserer medicinen, eller om man får hjælp til at gøre det af enten ens læge eller af pårørende. Derfor vælger mange at tilkøbe minimum et sæt ekstra pilleæsker. Har du f.eks. 4 sæt doseringsæsker i alt kan der altså doseres medicin til en hel måned af gangen, så det ikke skal gøres på ugentlig basis.


En pilledeler gør det nemt at halvere tabletter

I nogle tilfælde er der behov for at halvere tabletter og piller. Det kan enten være at der kun skal indtages halv dosering, eller at tabletternes størrelse gør det nødvendigt at halvere dem før indtagelse.

I begge tilfælde kan det hurtigt og nemt gøres med en pilledeler (også kaldet tabletdeler). En pilledeler er et lille hjælpemiddel som ved hjælp af et skarpt knivblad kan skære pillen over. Selve pillen placeres blot i en ”holder” inde i pilledeleren, og når den lukkes sammen bliver pillen eller tabletten skåret midtover.

Det tager kun kort tid, og der er ingen risiko for at pillen glider rundt. Derfor er en pilledeler klart at anbefale fremfor at bruge en almindelig køkkenkniv til at skære pillerne over med.


Hjælpemiddel til at pulverisere medicin

I andre tilfælde er der tale om medicin som skal opløses i vand eller indtages sammen med mad såsom yoghurt og lignende. Til de situationer tilbyder vi en ”pilleknuser” – også kaldet tabletknuser. Den består af en skål og et skruelåg, som når det skrues i knuser pillen, så den bliver pulveriseret.

Selve låget er lavet med to ”vinger”, så selv personer med nedsatte fingerkræfter kan nemt skrue det i. Efter at låget har været skruet helt i skruer du det blot af igen, og så er den pulveriserede medicin lige til at tage ud.


Døjer du med at åbne blisterpakker?

Næsten alt medicin – uanset om det er panodiler i håndkøb eller receptpligtig medicin – leveres i blisterpakninger. Blisterpakningerne er fuldstændigt vand- og lufttætte, og er derfor gode til opbevaring af medicin – men desværre svære at åbne, hvis man f.eks. lider med gigt i fingrene.

Er du en af de mange der døjer med at få pillerne ud af blisterpakningerne kan du med fordel overveje vores ”blisterpen”. Den er formet som en kuglepen, men når du klikker den ud er det i stedet en nål der kommer frem. Nålen bruges så til at skære blisterpakningen op – rundt om pillen. Det er nemt, og kræver væsentligt mindre finmotorik end når blisterpakken skal åbnes med fingrene.