Gribetænger

En gribetang gør det nemt at få fat i ting, som det ellers kan være svært at række ud efter. Vi fører tre forskellige modeller, som du kan se herunder. Indenfor alle modeller kan du vælge mellem forskellige længder. Når først du har vænnet dig til at have en gribetang, bliver den hurtigt et uvurderligt redskab i hverdagen. Den kan først og fremmest bruges til at samle ting op fra gulvet med, men den er også praktisk når du skal have fat i ting, som er placeret højt oppe. En gribetang kan endvidere bruges som påklædningspind, og kan derfor være en god hjælp når du først skal have fat i tøjet, og bagefter tage det på.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. sideHvilken længde skal du bruge?

Er det første gang du skal købe en gribetang, skal du beslutte dig for hvilken længde du har brug for. Vi fører forskellige gribetænger fra 61 til 84 centimeter. En kort gribetang har den fordel, at den vejer mindre, og at det kræver færre armkræfter at løfte ting med den. Omvendt bliver rækkevidden selvfølgeligt ikke nær så lang som ved en længere gribetang.

Derfor er valget af længe altid en afvejning imellem hvor langt du ønsker at kunne række, og hvor tung tangen må være. Ofte kommer det også an på under hvilke omstændigheder du har brug for en gribetang.

Er det som affaldsopsamler når du går i haven er det praktisk med en lang tang. I det tilfælde skal den som regel også blot holdes lodret ned langs kroppen, og den vil derfor ikke føles nær så tung. Sidder du til gengæld i kørestol vil du ofte skulle bruge gribetangen til at række ud efter ting med. I det tilfælde kan det være upraktisk med en for lang tang, da den både bliver tung, og fordi den kan være besværlig at have med rundt i hjemmet.

Vi anbefaler, at du først prøver med en kort model, indtil du i højere grad kender dine behov. Efter noget tid kan du så købe en længere gribetang, hvis du føler at den anden er for kort.


Håndtaget skal være godt og nemt at holde ved

Hos LivetSomSenior gør vi meget ud af, at alle vores produkter skal være gode hjælpemidler til ældre. Derfor har vi nøje udvalgt to forskellige typer gribetænger, som vil passe til langt de fleste.

Den første model er en almindelig, billig gribetang, som alle kan bruge. Den har et greb, som er nemt at holde ved, og som kun kræver få fingerkræfter når du skal lukke tangen sammen om noget.

Den anden model er en lidt dyrere men rigtig god gribetang. Selve håndtaget har et ”pistol-greb”. Det er særligt en fordel, hvis du har smerter i håndleddet eller underarmen, f.eks. som følge af gigt eller seneskedebetændelse. På den model kan du i højere grad bruge hele underarmens styrke til at lukke tangen sammen med. Den har desuden en kraftig magnet, som kan bruges til at samle mindre metalgenstande op med. Det kan f.eks. være nøgler, mønter, nåle eller lignende, som du har tabt på gulvet.

Den dyre model har desuden en krog for enden, der gør det nemt at trække tøjet hen til dig. Krogen gør også, at den kan bruges som påklædningspind.


En gribetang kan bruges til mange formål

Tidligere blev en gribetang kun brugt som affaldsopsamler, men mange – særligt ældre og gangbesværede – har fået øjnene op for hvor praktisk et hjælpemiddel det egentligt er.

Med en gribetang bliver det nemt at samle små ting op fra gulvet, uden at skulle bukke sig eller bøje sig forover. Kloen kan bruges til både store og små ting. Desuden kan gribetænger også bruges, hvis man skal have noget ned fra et skab. Bruger du din gribetang til at få fat i ting der står højt placeret skal du dog være varsom med, at du ikke får væltet andre ting ud af skabet.

Mange bruger også deres gribetang som alternativ til en påklædningspind. Det skyldes primært, at en egentlig påklædningspind kun har få brugsmuligheder, hvor gribetangen udover at kunne bruges til at tage tøj på med også kan bruges til en lang række andre formål.


En gribetang kan også bruges som affaldsopsamler

Når du tager din gribetang med i haven, bliver det pludseligt nemt at samle blade, grene og lignende op fra jorden. Derfor vælger mange at købe to gribetænger, så de både har en til indendørs brug, og en til det mere ”grove” brug udendørs.

Hvis du planlægger at bruge den som affaldsopsamler bør du vælge en lang gribetang, som nemt kan nå jorden.