Personlige hjælpemidler

I takt med alderen at alderen stiger oplever mange, at det bliver væsentligt sværere at tage tøj på om morgenen. Helt almindelige ting som at tage strømper på eller at lukke knapperne i skjorten kræver faktisk mere af kroppen end man umiddelbart skulle tro.

I denne kategori har vi samlet alle vores praktiske hjælpemidler, som gør påklædningen lettere.

16 vare(r)

pr. side

16 vare(r)

pr. side

 

Brug en kombination af forskellige hjælpemidler

Når man skal tage tøj på, består det af mange forskellige ting. Det er vidt forskelligt fra person til person hvad præcist der volder problemer. Nogle har gigt i fingrene, og de kan derfor ikke lukke knapperne i en skjorte. Andre har problemer med ryg og skulder, og kan derfor ikke nå ned og tage strømper på.

Da behovene er vidt forskellige findes der ikke et ”universal-hjælpemiddel”, som kan bruges i alle de forskellige situationer. Derfor erfarer mange af vores kunder hurtigt, at de er bedst tjent med at købe et produkt fra hver af vores underkategorier:


Ved at kombinere de forskellige redskaber bliver det væsentligt lettere at få tøj på om morgenen. For bedst muligt at illustrere hvordan de forskellige hjælpemidler bruges, kan du inde på hvert produkt se nærbilleder med eksempler på hvordan det bruges, ligesom du også finder videoer af de fleste produkter.Vær opmærksom på uhensigtsmæssige bevægelser

Selv når du bruger hjælpemidler til påklædning skal du være opmærksom på ikke at lave uhensigtsmæssige bevægelser. Når du for eksempel tager en jakke på, er det for de fleste nemt nok at få det første ærme på, men andet ærme kræver et forholdsvist stort vrid i skulderen.

I det tilfælde er det langt bedre at tage sig tiden til at bruge påklædningspinden til at få ærmet rigtigt på, så du ikke påfører dig selv unødvendige skader. Tit er det nærliggende lige at vride en ekstra smule, selvom man måske godt selv kan føle, at det ikke er helt optimalt.

Det samme gælder når skjorten skal lukkes med knapper foran. En skjorteknap er meget lille, og kræver derfor en høj grad af finmotorik i fingrene at få lukket. Hvis den driller, så stop i stedet helt med at forsøge med fingrene, og tag i stedet knappekrogen til hjælp. I værste fald forværrer du blot tilstanden i dine fingre ved at blive ved med at forsøge.Tag dig tid til at lære den bedste teknik

Selvom vores hjælpemidler til at tage tøj på med er fremstillet til at være simple at bruge som muligt, vil det alligevel kræve lidt tilvænning. I stedet for at give op fra starten anbefaler vi, at du tager dig tiden til at lære hvordan du bruger dem effektivt. Det tager kun få dage før du hurtigt lærer at mestre dem, og når først det bliver en daglig rutine, vil du opleve, at påklædningen er blevet væsentligt nemmere end tidligere.

I forbindelse med bestillingen anbefaler vi, at du – ved de produkter hvor vi har lavet videoer – sørger for at se videoen igennem. Det giver tit en bedre fornemmelse af hvordan redskabet skal bruges. Har du derefter yderligere spørgsmål inden du bestiller, er du selvfølgeligt altid velkommen til at ringe til os på telefonnummer 70 40 40 24, og så vejleder vi dig.