Ergonomiske køkkenknive

Under denne kategori finder du vores udvalg af køkkenknive, som er særligt udviklede til at være funktionelle, elegante og til at være skånsomme mod dine håndled.

Det kræver normalt mange kræfter at skære med almindelige køkkenknive. Har du gigt, seneskedebetændelse eller på anden vis betændelse eller smerter i håndleddet og underarmen er det derfor ofte smertefuldt at skulle snitte og skære grøntsager og lignende i køkkenet.

Den generelle anbefaling er derfor, at bruge køkkenknive, hvor håndtaget (skaftet) er vinklet i en lodret position. Det giver et bedre greb, hvor du i højere grad bruger hele armen til at skære med. Alle de gængse typer knive, som normalt bruges i køkkenet, kan fås med sådan et greb: brødkniv, kødkniv og grøntsagskniv.

9 vare(r)

pr. side

9 vare(r)

pr. side


Hvad skyldes seneskedebetændelse?

Mange personer kommer på et tidspunkt i deres liv til at opleve seneskedebetændelse i en eller anden grad. Det er ofte steder, hvor belastningen er høj over en længere periode såsom:

- I håndleddet, hvis du f.eks. har lange perioder ved en computer - I skinnebenet, hvis du overbelaster dig under løb

Har du først fået betændelse, kan det være svært at slippe af med igen, og det kommer lettere igen næste gang. Hvis du har seneskedebetændelse i hænderne, vil du tit opleve stor irritation i dit håndled når du skal skrælle kartofler, eller hvis du bruger almindelige køkkenknive. Årsagen er belastningen i håndleddet.


Med en ergonomisk køkkenkniv kan du undgå at forværre betændelsestilstanden

For enten at forebygge eller helbrede seneskedebetændelse er du nødt til, at reducere den belastning du udsætter dine håndled for. Bruger du almindelige køkkenknive bør du udskifte dem med vores ergonomiske knive. Dermed holdes underarmen og håndleddet i en ergonomisk mere korrekt stilling, som ikke medfører irritation. Vær samtidigt opmærksom på ikke at skrælle kartofler i længere perioder af gangen, da det ligeledes er med til at belaste håndleddet.

Fordelen ved de ergonomiske knive er, at skaftet vender lodret – så når du bruger dem, minder det lidt om måden hvorpå en sav bruges. Du undgår at skulle dreje dit håndled nedad, og det betyder, at du i stedet for kun at belaste dit håndled får trykket/belastningen fordelt på hele underarmen.


Små ændringer kan gøre gigt lettere at leve med

Til forskel fra seneskedebetændelse, som kan komme og gå over tid, kan gigt desværre ikke helbredes. Den egentlige årsag til gigt er stadig ukendt, men der findes et højt antal forskellige typer gigt, som er inddelt i grupper. Slidgigt er f.eks. en af de mere ofte forekommende gigt-typer. Leddegigt har mange ligheder med seneskedebetændelse, som begge er en inflammatorisk tilstand.

For at lave ændringer er du nødt til, at identificere de områder, hvor du særlig føler gene – og brugen af køkkenredskaber er ofte et af dem. I køkkenet laver man mange ting, som kræver præcise bevægelser og belastninger på fingre, hænder, håndled og underarme. Undgå derfor at bruge almindelige kartoffelskrællere og knive, men skift i stedet til ergonomiske af slagsen.


Både brødkniv, kødkniv og grøntsagskniv fås som ergonomisk

Da man har brug for mange forskellige typer knive i køkkenet, fører vi også de mest populære typer køkkenknive i ergonomiske modeller. Derfor kan du hos LivetSomSenior finde:

- En ergonomisk brødkniv
- En ergonomisk kødkniv
- En ergonomisk grøntsagskniv