Diverse køkkenhjælpemidler

Når man laver mad, bruger man ofte utroligt mange forskellige ting i et køkken – uden at tænke over det. Imidlertid kræver næsten alle almindelige køkkenredskaber desværre mange kræfter af fingrene – noget, man sjældent har som pensionist, eller hvis man har en lidelse som gigt eller Parkinson.

For personer, med svage håndled, kan selv små opgaver som at åbne et syltetøjsglas være svært. For det første er låget tit skruet meget hårdt fast for at give vakuum, og for det andet har det en meget glat overflade. Derfor er det svært at få fat med hele hånden og åbne glasset. Den type små udfordringer i hverdagen kan heldigvis løses med nogle få enkle og billige redskaber.

Her på LivetSomSenior tilbyder vi en række praktiske løsninger, som kan være en stor fordel i køkkenet.

16 vare(r)

pr. side

16 vare(r)

pr. side


Skift din kartoffelskræller ud med en børste

Mange tænker ikke over det, men faktisk giver en almindelig kartoffelskræller en forholdsvist høj belastning på dine håndled. Den konstante, lille bevægelse kan enten føre til – eller forværre en eksisterende – seneskedebetændelse. Det er vigtigt, at du løbende varierer i hvordan du bruger hænderne, og et godt udgangspunkt kan være, at bruge en børste til at sætte på hånden, når du renser grøntsager.


Brug en praktisk holder, når du snitter grøntsager

Lider du af gigt, slidgigt, Parkinson eller lignende, kender du formentligt alt til, at det kan være svært at holde fast på små ting. Skal du f.eks. skære tomater ud, skal du både holde godt fast med den ene hånd, mens du skærer med den anden hånd. For at undgå snitsår kan du prøve et praktisk håndtag, som kan bruges til at holde fast i f.eks. tomater, så du nemt kan skære dem i skiver. Kombinerer du det med brug af ergonomiske køkkenknive, hjælper det til at minimere belastningen markant.


Brug særlige håndtag til at åbne glas, dåser og kapsler

Med slidgigt kan det være svært at holde godt fast i små ting. Meget af det emballage, som bruges til fødevarer, er imidlertid lukket godt til, for at sikre holdbarheden. Derfor fører vi en række praktiske hjælpemidler til køkkenet, som gør det lettere. Det spænder lige fra særligt designede håndtag, som gør det lettere at åbne glas og at åbne kapsler på flasker og over til holdere, som giver dine kartoner et håndtag.


En kartonholder gør det nemt at hælde fra kartoner

Helt almindelige mælke- og juicekartoner kan ofte være svær at hælde fra. Hvis man ryster en smule på hænderne, eller blot ikke har så mange fingerkræfter, vil det for de fleste kræve begge hænder at hælde op. Det kan nemt løses med vores kartonholder, som passer til helt almindelige kartoner. Holderen er utroligt nem at bruge. Man sætter bare kartonen ned i holderen, og bruger så håndtaget til at hælde med. Kartonholderen fylder ikke synderligt meget, og de fleste lader den derfor blive siddende på kartonen hele tiden.