Bestik og service

Vi fører et bredt sortiment af ergonomisk bestik og service, som er særligt designet til at kunne bruges af personer, som lider af gigt, parkinson, eller pensionister og andre ældre, hvis ikke hænderne har de samme kræfter som tidligere.

Normalt bestik er ofte forholdsvist tyndt, så det er svært at få ordentligt fast. Derfor har alt vores ergonomiske bestik et væsentligt tykkere skaft, så det er nemt at holde på. Samtidigt har overfladen en non-slip belægning, så det ikke glider ud af hånden mens du f.eks. skærer. Hvis det tykke skaft ikke er nok, kan du eventuelt forsøge dig med bestik, hvor man sætter hånden ind i et ”håndtag”. På den måde kan det ikke falde ud af hænderne, og det bliver derfor lettere at spise.

19 vare(r)

pr. side

19 vare(r)

pr. side


Fordele ved bestik med justérbart hoved

Når man spiser med enten gaffel eller ske, kræver det tit en forholdsvist stor bevægelse, for at få maden fra tallerknen og op til munden. Armen skal ud i en forholdsvist stor bue, skulderen skal dreje med, og dit håndled skal også vinkles en del. Det kan være både svært og smertefuldt, hvis du f.eks. har en dårlig skulder, eller hvis du har gigt i hænderne.

I det tilfælde kan du have stor gavn af, at skifte det almindelige bestik ud med gafler og skeer, hvor den yderste del af gaflen eller skeen kan drejes. Dermed bliver den nødvendige bevægelse væsentligt mindre, og du minimerer belastningen på både håndled, arm og skulder.

Vores ergonomiske bestik er lavet i en kraftig kvalitet, hvor grebet har en særlig non-slip overflade. Vi anbefaler, at du højest justerer hovedet på skeer og gafler 3-4 gange, da metallet ellers kan blive blødt. Ofte er det dog kun noget der gøres en enkelt gang, hvorefter man blot lader det blive i den vinkel, som man har valgt.


Vælg bestik med tykt greb, hvis du har gigt

For at spise med almindeligt bestik, skal du kunne holde godt fast i det. Desværre har det meste bestik i dag et forholdsvist tyndt skaft, som det kan være svært lukke hånden sammen om – særligt hvis du lider af gigt.

I det tilfælde kan du prøve vores bestik med et særligt, tykt skaft. For det første er det væsentligt lettere at holde godt fast i, og derudover har det en nonslip-belægning på overfladen. De to ting i kombination gør, at det bliver lettere at spise uden at skulle overbelaste hånden.


Det tykke greb på bestik fordeler belastningen i hånden

Når du bruger bestik som har et tykkere greb, er det først og fremmest fordi det er bedre at holde ved. Det skåner imidlertid også hænderne og fingrene. Når man bruger almindeligt bestik spænder man meget i hånden, hvorimod det tykke greb på vores bestik gør, at led og muskler i hånden og underarmen i højere grad kan være afslappet mens du spiser.


Tallerkner med høj kant er lettere at spise af

Spiser du med én hånd kan det ofte være vanskeligt, at få maden op på gaflen. Det kan du løse ved enten at sætte en løs kant på dine almindelige tallerkner, eller ved at købe tallerkner med en høj kant. Begge løsninger betyder, at du har noget at holde gaflen op imod. Til forskel fra en dyb tallerken er denne kant mere lodret, hvor den dybe tallerken er buet/skrå.


Køb ergonomisk bestik som sampak og få rabat

Det er vidt forskelligt hvor meget bestik hver enkelt person har brug for. I nogle tilfælde køber man blot en enkelt ergonomisk spiseske, og i andre tilfælde vælger man at indkøbe hele sæt. Derfor kan du enten købe vores bestik løst, eller du kan købe en sampak med ergonomisk bestik. I vores sampak får du ét styk af hver, dvs. en ergonomisk spiseske, ergonomisk gaffel, ergonomisk kniv og ergonomisk teske. Det hele til en samlet pris på blot 320 kroner,