Læsestativer

Med et læsestativ eller en læsepude undgår du at skulle stå og holde bogen. Det er praktisk uanset om du f.eks. sidder ved et bord og læser, eller står i køkkenet og skal kunne se opskrifter i en bog. Herunder ser du vores udvalg af læsestativer og læsepuder.

5 vare(r)

pr. side

5 vare(r)

pr. sideLæsestativer er anvendelige i mange situationer

Selvom vores primære kundegruppe her på LivetSomSenior er ældre, er et læsestativ et af den type hjælpemidler, som mange har god gavn af. Et læsestativ kan nemlig bruges af alle, og er anvendeligt i mange forskellige situationer. Nogle af steder vi typisk ser læsestativer blive brugt er:

I køkkenet
Ved at have en læseklap stående i køkkenet kan du nemt have en kogebog stående oprejst. Det gør det langt lettere at læse opskriften mens du tilbereder mad. Samtidigt optager bogen mindre på plads bordet hvis den står oprejst, end når den ligger ned. Hvis det er til brug i køkkenet anbefaler vi, at du køber vores læsestativ til bøger i plastik.

Plastik er lettere at holde rent end træ, og skal bare tørres af med en fugtig klud.

Af den studerende
I forbindelse med eksamenslæning sidder man ofte ned i mange timer af gangen og læser – og ofte i flere bøger samtidigt. Derfor er en læseholder et praktisk redskab der gør, at du hele tiden kan have en bog stående oprejst som opslagsværk, mens du læser i en anden bog der så ligger på bordet foran dig.

På kontoret
Mange steder har man bøger liggende, der bruges mange gange i løbet af en dag som opslagsværk. Derfor får vi ofte bestillinger fra virksomheder på vores læsestativer, som så bruges forskellige steder i virksomheden. Det kan f.eks. være til en gæstebog i receptionen, eller til notatbøger i en produktionshal.Med en læseklap forebygger du hold i nakken

Hvis du sidder ved et skrivebord og læser i mange timer af gangen vil du typisk have bogen liggende på bordet foran dig. For lettere at kunne læse vælger de fleste så at løfte den en smule op for at lave en direkte ”læsevinkel” fra øjnene til teksten i bogen. Det er imidlertid hårdt for nakken, ligesom man med tiden bliver træt i hænderne. I værste fald kan det føre til både hold i nakken og seneskedebetændelse i håndleddet.

Den risiko kan du fjerne ved at gøre brug af et læsestativ. Vores læseklap i træ har desuden den fordel, at vinklen kan indstilles i 5 forskellige niveauer på bagsiden. Dermed kan du variere mellem forskellige stillinger, hvilket er sundt for kroppen.Vi er officiel forhandler af den kendte "Book Seat" læsepude

En læsepude er et godt alternativ til læsestativer. Det mest kendte mærke indenfor læsepuder er "BookSeat", som gennem mange år har nydt stor succes i alle dele af verden.

LivetSomSenior er officiel forhandler af BookSeat her i Danmark. Læsepuden fra BookSeat har en størrelse der på den ene side gør, at den kan bruges til både små og store bøger, men uden at selve puden bliver for stor og uhåndterlig. Den er fyldt med krøyerkugler, som nemt og hurtigt tilpasser sig bogens form og sikrer, at bogen står godt og stabilt fast.

BookSeat's læsepude har fået flere anerkendelser fra ansete organisationer, herunder blandt andet 3 design-priser fra EESC. EESC er en EU-organisation, og de har kåret BookSeat som vinder i tre underkategorier indenfor "The European Award for Sustainable Design". De tre kategorier er hhv. "Excellent design", "Best of the best" og "Innovation of the year 2014".


Hvornår bør jeg vælge en læsepude fremfor et læsestativ?

Den grundlæggende funktion mellem vores to læsestativer og så læsepuden er den samme. Der er dog alligevel lidt forskelle i selve måden man bruger dem på, som kan hjælpe dig lidt på vej med hvad du bør købe.

Læsestativet står bedre fast på bordet. Særligt vores læseklap i træ står utroligt godt fast, da bagstøtten går et stykke bagud.

Til gengæld er et læsestativ lidt sværere at flytte rundt på. Derudover har vores læseklap i plastik kun én vinkel, mens en bogstøtte i træ kan indstilles i 5 vinkler. Som tidligere nævnt er en læsepude derimod fyldt med små kugler, som kan indstilles til praktisk set enhver vinkel.

Læsepuden har desuden den fordel, at du også kan have den liggende i skødet. På den måde kan du have bogen liggende i en helt naturlig læse-position, men hvor læsepuden fungerer som en bogstøtte der gør, at du ikke skal anstrenge armene for at holde fast i bogen.