Fastnettelefoner

I denne kategori finder du vores udvalg af ældrevenlige fastnettelefoner. Selvom der ikke findes nær så mange fastnettelefoner som tidligere er der stadig markante fordele ved at bruge en fastnettelefon i forhold til en mobiltelefon.

En fastnettelefon har nemlig en væsentligt bedre lydkvalitet. De kan både ringe højere, og talen går klart og tydeligt igennem. Derudover skal man ikke huske at oplade den – fastnettelefonen er altid klar til brug.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side


En fastnettelefon til ældre skal have store taster

Der findes mange forskellige producenter og modeller indenfor fastnettelefoner. En af de ting du skal være særligt opmærksom på er, om telefonen har store og tydelige knapper. På en del telefoner er knapperne små, og derfor kan det være svært at ramme de rigtige tal når telefonnummeret skal tastes ind.

Derudover skal selve tallene være skrevet med tydelig skrift på knapperne, og der skal være en skarp kontrast mellem skriften og selve tastens farve.

Hos LivetSomSenior har vi valgt udelukkende at sælge fastnettelefoner fra Doro. Doro er en svensk virksomhed, som siden 1974 har specialiseret sig indenfor telefoner til ældre. De har gennem de senere år lanceret mange nye produkter, og er i dag med helt i front når det gælder udvikling af nye telefoner. Selvom deres sortiment spænder bredt har de dog formået samtidigt at bevare deres fokus på at holde alle telefonerne utroligt brugervenlige.Telefoner fra Doro kan ringe ekstra højt

Ældre har desværre ofte nedsat hørelse, og kan derfor have svært ved at høre en almindelig fastnettelefon ringe. Derfor kan Doro’s telefoner ringe højere end andre på markedet. De har desuden lavet en model som ringer væsentligt højere end alle andre telefoner, og som derfor er god til personer med ekstra svag hørelse.

Ved nedsat hørelse kan det desuden være en fordel hvis din telefon har en lampe der blinker mens telefonen ringer. Af og til kan man komme i tvivl om hvorvidt telefonen nu rent faktisk også ringede, eller om det blot var en anden lyd der hørtes. I det tilfælde er det praktisk hvis telefonen kan blinke mens den ringer.En ældrevenlig fastnettelefon skal være logisk og brugervenligt opbygget

Når man skal producere elektronik til ældre er det ofte en kompromis mellem to ting. På den ene side vil man gerne have alle de praktiske funktioner som andre også benytter – men på den anden side skal det være nemt at bruge funktionerne, og eventuelle menuer, knapper og lignende skal være logiske og selvsigende.

På en fastnettelefon fra Doro vil du oftest finde samme funktioner som på andre fastnettelefoner, blot ”pakket ind” på en måde der gør dem lette at bruge. Derfor har alle telefonerne indbygget telefonbog hvor du kan lagre telefonnumrene på dem du oftest taler med, ligesom telefonerne (afhængigt af dit fastnet-abonnement) kan vise nummeret og eventuelt navnet ved indgående opkald.Skal du vælge en almindelig eller en trådløs fastnettelefon?

Vi sælger både trådløse fastnettelefoner og almindelige bordtelefoner til ældre. Hvilken en du skal vælge er i høj grad et spørgsmål omkring egne præferencer. En bordtelefon har de oplagte fordele at den aldrig bliver væk, og at den ikke skal lades op. Til gengæld giver den trådløse telefon frihed til at bevæge sig rundt i hjemmet mens man taler – men den skal lades op af og til.

En af de telefoner du finder i vores sortiment er ”Doro PhoneEasy 100w”. Det er en trådløs fastnettelefon fra Doro, hvor du får 2 telefoner og 2 bordstandere med i pakken. Det betyder, at du f.eks. kan have en telefon i hver ende af huset – men det betyder også at du altid kan have en stående til opladning mens du har den anden med dig rundt i huset. Derfor giver det en helt anden grad af frihed.En bordtelefon kan også monteres på væggen

Begge vores bordtelefoner fra Doro er forberedt til at de kan sættes op på væggen. Ved at have telefonen på væggen får du den op i en højde der gør det muligt at stå op mens du taler i telefon, ligesom telefonen så ikke optager plads på et bord.