Dørtrinsramper

Dørtrinsramper er en nem, billig og effektiv metode til, at fjerne niveau-forskellen mellem rummene i huset. Med en dørtrinsrampe bliver det muligt at passere dørtrinnet, uanset om det er med kørestol eller rollator - og uden, at du behøves afmontere dine dørtrin.

I denne kategori finder du vores udvalg af forskellige løsninger, såsom gummi-ramper og alu-ramper, som begge monteres på hver side af dørtrinet, over til en "dobbeltsidig" rampe, der blot lægges henover et dørtrin.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

En dørtrinsrampe kan være ensidig eller dobbeltsidig

Vi fører to forskellige typer dørtrinsramper til her på LivetSomSenior. Den ene type er "ensidige dørtrinsramper". Begrebet dækker over, at dørtrinsrampen kun ligger på den ene side af dørtrinnet. Er det mellem to værelser i huset, vil du derfor skulle bruge to af sådanne ramper. Det kan gøre udgiften lidt højere, men til gengæld kan døren lukke på almindelig vis.

En dobbeltsidig dørtrinsrampe ligger derimod henover dørtrinet, og skaber egentligt blot en køreflade, så du kan passere med kørestol eller rollator. En dobbeltsidig dørtrinsrampe betyder derfor også, at døren ikke kan lukkes. Dobbeltsidige dørtrinsramper er sjældent et oplagt valg ved steder, hvor der enten er et permanent eller blot længerevarende behov.


Sådan monteres en ensidig dørtrinsrampe

Det er forholdsvist nemt at sætte en ensidig dørtrinsrampe/kile op. Den nøjagtige fremgangsmåde afhænger af, om du har valgt vores dørtrinsrampe i gummi eller i aluminium. Uanset rampen, skal du først fjerne eventuelle fejelister. Har du købt dørtrinsramperne lavet i gummi, kan du gøre en af følgende:

- Enten blot lægge dem løst op mod dørtrinet (anbefales ikke, medmindre der kun er tale om et meget kortvarigt behov)

- Lime dem fast til gulvet. Dørtrinsrampen har en limstribe på undersiden, som er dækket af en beskyttelsesfolie. Limstriben kan bruges på både gulvtæpper, klinker og trægulve.

Har du i stedet valgt rampen i aluminium, skal den sættes fast med to skruer. Skruerne skrues ind i dørtrinet ud for de to steder, hvor dørtrinsrampen har en lille "sliske". De skal ikke skrues helt ind, da rampen skal sænkes ned over dem.


Vores gummi-ramper til dørtrin kan skæres til

Alle vores dørtrinsramper i gummi er 90 centimeter brede, og kan bestilles i forskellige højder fra 10 til 48 mm. Dørenes bredde er imidlertid vidt forskellig fra hus til hus - og ofte har man indtil flere forskellige bredder i det samme hus.

I det tilfælde er gummi-ramper en hurtig og effektiv løsning. Rampen kan nemt skæres til i bredden, så den kommer til at passe med døren. På de lidt lavere dørtrinsramper kan det gøres med en hobbykniv, mens det på de høje ramper gøres med en sav.

Derudover er det muligt at skære dem til i hjørnerne, så de kommer til at passe med dørpaneler og fodpaneler. Vi har lavet en række billeder til at vise mulighederne for tilskæring. Dem ser du ved at klikke dig ind på vores gummi-ramper her ovenfor.

Ved at vælge kiler til dørtrin i gummi får du altså en god løsning, som gør det nemt at komme rundt i hjemmet med enten rollator eller kørestol. Derudover er det uden tvivl den løsning indenfor dørtrinsramper, som kræver mindst arbejde for montering.


Transportable dørtrinsramper er gode at have med i bilen

Vores dobbeltsidige alu dørtrinsrampe er velegnet, hvis du har behov for en dørtrinsrampe til når du besøger andre. Den er lavet i aluminium, og vejer blot 3,5 kilo. Den er desuden sammenklappelig på midten, og har et bærehåndtag. Derfor er den nem at have med på farten.