Toiletforhøjere

Her finder du vores udvalg af toiletforhøjere. De er særligt velegnede til personer, som har svært ved at sætte sig ned eller rejse sig, og derfor har brug for et højt toilet. Monteringen af en toiletforhøjer er særdeles nem, og tager kun få minutter - helt uden brug af værktøj.

Det er forskelligt fra person til person hvor højt et toilet man har behov for. Derfor fører vi forhøjere fra 5 til 15 centimeter. Toiletforhøjerne kan fås både med låg og uden låg. De er udført i et pænt og stilrent design. Samtidigt er de lavet uden kanter, så du nemt kan holde en toiletforhøjer ren og hygienisk.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side


Hvordan monteres en toiletforhøjer?

Alle vores toiletforhøjere er udviklet til, at være nemme at montere. Uanset hvilket toilet du har, tager monteringen under 5 minutter, og kræver ikke brug af værktøj. Du kan enten vælge at fjerne det eksisterende toiletbræt, eller blot sætte det i lodret position. Derefter lægger du den nye toiletforhøjer direkte på kummen. Der sidder en plastik-skrue i hver side, som spændes til med fingrene. Når de er spændt, sidder din forhøjer godt og stabilt fast.

Vær opmærksom på, at selvom du lader dit gamle toiletsæde blive på toilettet, kan det ikke bruges når du har monteret en toiletforhøjer. Vælger du derfor en toiletforhøjer uden låg, vil dit toilet altså altid stå åbent – og alternativt skal du vælge et forhøjet toiletsæde med låg.


Skal jeg købe en forhøjer eller et højt toilet?

Vi bliver jævnligt mødt med dette spørgsmål, og svaret er meget individuelt. Både Ifö og Gustavberg, som er de to største toiletproducenter, har høje toiletter i deres sortiment. Siddehøjden på et højt toilet er normalt 46 centimeter mod 40 centimeter på et normalt toilet. Et højt toilet koster typisk omkring 5.000 kroner. Dertil kommer så udgifter til monteringen, så den samlede regning løber nemt op i 6-7.000 kr.

Fordelen ved et forhøjet toilet er, at der ikke ligger noget løst ovenpå, og at du så kan montere et helt almindeligt toiletsæde. Omvendt er det en dyrere løsning, og den er svær at fjerne igen. Udvalget af forskellige højder er desuden ikke lige så stort, som hvis du gør brug af en toiletforhøjer. Vores bløde toiletsæde er ca. 4 cm., og toiletforhøjere er fra 5 til 15 centimeter. Dermed kan du altså nemt få nøjagtigt den ønskede højde.

Ved løse toiletforhøjere har du endvidere den fordel, at de nemt kan tages med til sommerhuset og lignende.


Skal jeg vælge en toiletforhøjer med armlæn?

Der findes løsninger, hvor toiletforhøjeren også har et armlæn monteret. Vi fører en toiletforhøjer med armlæn. Den kan være praktisk, hvis du har brug for noget at holde fast i, når du skal sætte dig eller rejse dig fra toilettet. Til gengæld kommer toilettet nemt til at fylde forholdsvist meget. Som alternativ til armlæn kan du se på vores støttegreb. Et støttegreb monteret på væggen ved toilettet giver dig de samme muligheder, men er en mere diskret løsning.


Vores toiletforhøjere er nemme at rengøre

Vores toiletforhøjere er lavet uden kanter, så de er nemme at gøre rene. Overfladen tørres af med en våd klud, og du kan eventuelt tørre efter med desinficerende alkogel eller lignende efterfølgende. For en komplet rengøring anbefaler vi, at du afmonterer din toiletforhøjer, så du også kan gøre undersiden ren.


Hvem har gavn af en toiletforhøjer?

Mange ældre eller gangbesværede har ofte stor glæde af en toiletforhøjer. Som dårligt gående kan det være yderst besværligt at komme ned at sidde eller rejse sig igen – særligt fra toiletter, som ofte er forholdsvist lave. Det kan for eksempel være, at man har fået en kunstig hofte, eller at knæene ikke længere er helt friske. Nogle vælger at investere i et nyt, højt toilet eller en toiletløfter – men som en nem og billig løsning anbefaler vi, at du først først prøver med en toiletsædeforhøjer.

Er du ofte på besøg hos andre, kan du med fordel købe et ekstra højt toiletsæde, så du har en fastmonteret toiletforhøjer derhjemme, og en anden forhøjer, som du kan tage med dig.


Et blødt toiletsæde kan være et godt alternativ til en toiletforhøjer

Et andet produkt indenfor denne kategori er et blødt toiletsæde. Det monteres direkte ovenpå et normalt toiletsæde, så det hjælper også til at gøre toilettet lidt højere. Derudover er det udformet i blødt skum, så mange oplever, at det er rarere at sidde på, end det normale toiletsæde. Vores bløde toiletsæder passer – ligesom toiletforhøjerne – til alle almindelige toiletter.


Kan jeg søge om bevilling?

Toiletforhøjere er et af de produkter, som ældre kan søge bevilling om efter §112 i serviceloven. Du skal dog være opmærksom på, at toiletforhøjere kun bevilliges som ”permanent udlån”. Det vil med andre ord sige, at du blot låner den af kommunen. Det er dermed op til kommunens vurdering om den på et tidspunkt skal returneres. Den relativt lave pris taget i betragtning gør derfor, at mange vælger selv at indkøbe en toiletforhøjer, hvis de har behov for et højt toilet.