Bademåtter

Når man skal indrette badeværelset til alderdommen, ønsker mange en kombination af et pænt og stilrent udseende, samtidigt med, at det skal være funktionelt. Der findes efterhånden et bredt udvalg af hjælpemidler og redskaber til badeværelset. Under denne kategori finder du vores udvalg af bademåtter. Vi fører både skridsikre bademåtter til badekar og til brusekabiner.

2 vare(r)

pr. side

2 vare(r)

pr. side


En skridsikker bademåtte øger sikkerheden

Et normalt flise- eller terrazzo-gulv i en brusekabine bliver ofte særdeles glat, når du bader. Derfor bør du altid bruge en skridsikker bademåtte, så du undgår at glide og falde. En god bademåtte skal sidde godt fast på underlaget, og have en god og skridsikker overflade. Man estimerer, at flere tusinde danskere falder i badet hvert år. Ved at bruge skridsikre bademåtter undgår du at blive en af dem. Du kan med fordel kombinere brugen af en bademåtte med støttegreb i til bad.


Brug kun bademåtter med sugekopper

Når du skal købe en ny bademåtte, skal du sørge for, at den er beregnet til netop det formål. En god, skridhæmmende bademåtte skal have et højt antal sugekopper på undersiden, så den ligger godt og stabilt fast på gulvet. Når du er færdige med at bade bør du tage måtten af og hænge den over en kant, så den kan tørre nedenunder. Det hjælper til at forlænge levetiden, og du undgår at den får jordslag.


Vores bademåtter fås i flere størrelser

Hos LivetSomSenior fører vi bademåtter i to forskellige størrelser:

- En hvid bademåtte med sugekopper på 54x54 cm. - velegnet til brusekabine
- En hvid bademåtte med sugekopper på 40x70 cm. - velegnet til badekar

Hvilken bademåtte der passer til dit badekar eller din brusekabine afhænger af størrelsen. Mål derfor op, og bestil den rette størrelse. Som angivet ovenfor, er vores kvadratiske bademåtte ofte det bedste valg til en brusekabine. En normal brusekabine er mindst 60x60 cm., og den vil derfor kunne dække en stor del af gulvet.


Har du til gengæld badekar, er det ofte en fordel med en mere aflang bademåtte. Til det formål bør du vælge vores rektangulære bademåtte, som er 40x70 cm.


Overfladen er vigtig på skridsikre bademåtter

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du kun bruger bademåtter med sugekopper på undersiden. Nogle bademåtter ligger bare løst på gulvet, og kan derfor komme til at glide lidt rundt. Til gengæld er det mindst lige så vigtigt, at en bademåtte har en god overside. For det første skal den være behagelig at træde på, men den skal desuden også have tilpas meget struktur, så risikoen for at glide minimeres.

Vores bademåtter har to typer struktur. For det første har de nogle lidt større "pukler", som former sig efter dine fødder. Derudover har hele bademåtten en finere struktur på resten af overfladen. På den måde er den både komfortabel og sikker at bruge.


Bademåtter passer til enten badekar eller brusekabine

En bademåtte af gummi bliver fremstillet specifikt til enten brusekabine eller badekar. Materialet, farven og strukturen er den samme - den eneste forskel er størrelsen. Til et badekar er en aflang måtte mest velegnet, mens en kvadratisk måtte er bedre til en brusekabine.


Måtter i gummi har lang holdbarhed

Alle vores måtter til badeværelset er fremstillet i gummi af høj kvalitet. De har derfor utroligt lang holdbarhed. For at øge levetiden anbefaler vi dog, at tager den af gulvet og lader den tørre hver gang. Lader man blot sin bademåtte blive liggende, vil der med tiden danne sig fugt under måtten. Derfor er det - for både gulvets og bademåttens skyld - bedst, at den hver gang tages af. Har du et badekar kan den nemt hænge henover kanten, og er det en brusekabine kan den f.eks. hænge på en eventuel badestol eller på en håndklædeholder.