I hjemmet

Det er ofte nemt at få indrettet et senior-venligt hjem for relativt få midler. Mange af de hjælpemidler og redskaber der skal bruges, er nemlig forholdsvist billige.

I denne kategori finder du en lang række praktiske hjælpemidler til brug i f.eks. soveværelset og stuen. Alle produkterne er opdelt i forskellige kategorier, som du kan klikke dig ind på herunder. Hvis du i stedet ønsker at få vist alle vores hjælpemidler til hjemmet ruller du bare lidt længere ned på den her side.

1 til 20 ud af 127

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 20 ud af 127

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stort udvalg af hjælpemidler til hjemmet

Som ældre opholder man sig ofte meget i hjemmet. Derfor skal man få det indrettet bedst muligt – det skal på den ene side være hjemligt og hyggeligt, men samtidigt skal man gøre brug af de hjælpemidler, der nu engang kan hjælpe til at give en lettere hverdag. På LivetSomSenior følger vi konstant udviklingen, så vi hele tiden kan tilbyde det nyeste indenfor forskellige praktiske hjælpemidler til ældre og personer med et handicap. Alle vores hjælpemidler er nøje udvalgt – de skal være af høj kvalitet, men samtidigt til en pris der er til at betale.


Brug en pedaltræner til at motionere med

Der findes kun få typer motion, som nemt kan dyrkes derhjemme. Et af de oplagte redskaber er træningspedaler. Træningspedaler er et lille og praktisk alternativ til en egentlig motionscykel. En rigtig motionscykel er stor og tung, og er derfor svær at flytte rundt på. Samtidigt er sædet tit højt placeret, og sjældent synderligt komfortabelt at sidde på.

En pedaltræner er derimod en nem løsning. Den kan placeres overalt. Mange bruger den ved sofabordet eller spisebordet. En anden mulighed er at bruge den som sengecykel, hvor den lægges i fodenden. Dermed kan du nemt skabe blodomløb i benene, selv når du ligger ned.


En gribetang eller affaldsopsamler gør det nemt at række ud efter ting

Er du dårligt gående, eller sidder du i kørestol, er det tit svært at række ud efter ting der f.eks. ligger på gulvet. Til det formål kan du bruge en gribetang, der gør det nemt at få fat i forskellige ting. En gribetang kan bruges uanset om det er til at samle noget op med, tage noget ned fra et skab, eller få fat i tøjet når du står ud af sengen om morgenen.

Vi fører to forskellige typer gribetænger. Begge fås i forskellige længder.


Et forstørrelsesglas eller lup gør det nemt at læse

Teksten i helt almindelige aviser og blade er tit meget lille, og kan derfor være rigtig svær at læse. Derfor kan du med fordel bruge et forstørrelsesglas til at læse med. Med et forstørrelsesglas eller lup bliver det nemt at læse, uden at skulle anstrenge øjnene unødigt meget.

Vi fører flere forskellige typer, f.eks. forstørrelsesglas med lys, eller små lupper til at have liggende i pungen.


Se vores store udvalg af ramper til dørtrin

En af de største udfordringer ved at komme rundt i huset i kørestol er ofte dørtrin. Det kræver mange kræfter at passere dem, og de kan i værste fald medføre, at der er værelser man helt stopper med at bruge. Problemet kan heldigvis nemt løses. Søger du en permanent løsning anbefaler vi, at du køber dørskinner til fast montering. De kræver, at de almindelige dørtrin først fjernes, og derefter kan de monteres. Dørskinnerne er fremstillet i champagne-farvet aluminium med en blankpoleret overflade, så rent visuelt udgør de en flot erstatning for dine almindelige dørtrin.

Dørskinnen betyder, at du får en helt plan flade mellem de forskellige rum – og du kan derfor uhindret komme rundt i kørestol.

Ønsker du ikke at fjerne dine dørtrin – hvis du for eksempel kun bruger kørestol i en midlertidig periode – kan du i stedet købe en lille dørtrinsrampe. Rampen skrues fast i det eksisterende dørtrin med to skruer, og giver en svag stigning og hældning på hver side. Ligesom dørskinnerne til fast montering betyder det, at du nemt kan komme rundt. Dog vil du stadig skulle passere en lille ”bakke”, men resultatet er væsentligt bedre end at skulle køre over det almindelige dørtrin. Vælger du denne løsning skal du være opmærksom på, at dørtrin findes i mange forskellige højder. Dørtrinsrampen leveres i højderne 1,5 og 2,5 centimeter. Hvis ikke dit dørtrin helt passer med et af de to mål skal du sørge for at vælge en dørtrinsrampe, som er en smule for lav. Der vil så stadig være en lille kant at køre henover, men det vil stadig være væsentligt lettere end inden. Bemærk, at dørtrinsramper sælges enkeltvis – og man vil typisk bruge to per dør.

Endeligt er der en - ofte overset - fordel ved dørskinner eller dørtrinsramper. De hjælper til at forebygge faldskader, da et almindeligt dørtrin ofte kan udgøre en risiko for svagt gående. Derfor kan du altså have fordel af, at vælge en af løsningerne beskrevet ovenfor - også selvom du ikke nødvendigvis sidder i kørestol.


Køb gode siddepuder

Vi anbefaler, at du indkøber et par gode puder til at sidde på. Puderne kan både bruges på normale spisestole, i lænestolen eller sofaen, eller i din kørestol. Vores puder har en skridsikker belægning på undersiden, og kan fås med enten stofbetræk eller et vandtæt betræk, der bl.a. egner sig godt til inkontinente.