70 40 40 24      kontakt@livetsomsenior.dk

Træstokke

- Klik her for at se alle vores stokke

I denne kategori finder du vores træstokke. Træ har altid været manges foretrukne materiale indenfor stokke. For det første er træ et solidt og robust materiale. Derudover er det nemt at arbejde med, og man kan i dag få træstokke i stort set alle kombinationer af skaft og håndtag.

Mange foretrækker træ, da det er et naturligt materiale. Det betyder samtidigt, at hver stok har sit eget unikke præg, helt afhængigt af træet den er lavet af. De oftest brugte træsorter er typisk bøgetræ, asketræ og kastanjetræ, men det er heller ikke usædvanligt at se stokke i f.eks. egetræ eller akacietræ. Hver træsort har sine fordele og ulemper, ligesom der er stor forskel på stokkens udseende.

Stokke i træ er ofte forholdsvist billige, og fås både med det helt traditionelle, runde greb – ofte omtalt som en hverdagsstok eller spadserstok – og med derby-greb eller anatomisk greb.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side


Træstokke har lav vægt

Træ er et forholdsvist let materiale, og derfor vejer træstokke sjældent særlig meget. Det betyder, at det er lettere at have din træstok med rundt, og at du skal bruge færre kræfter på at gå med stokken. Vægten varierer alt efter hvilken træsort den pågældende stok er lavet af, og om grebet også er i træ, eller om det i stedet er lavet i f.eks. kulfiber eller aluminium.


Stokke i træ er moderigtige og elegante

Selvom træ var det første materiale man brugte til stokke ændrer det ikke på, at de stadig er blandt de mest elegante og moderigtige. Træ har fra tidernes morgen været brugt til at lave vandrestave ud af – lige fra de simple pinde, over til forarbejdede vandrestave, og sidenhen som en egentlig stok. Som du vil bemærke i denne kategori, er stokke lavet af træ samtidigt utroligt prisvenlige. En træstok har endvidere den fordel, at hver eneste stok er unik. Det skyldes de store varianter fra træ til træ, som afspejles i konturerne på en træstok.


Ulemper ved træstokke

Selvom træ har utroligt mange fordele som materiale-valg til en stok, har det imidlertid også nogle ulemper. For det første kan man i træ ikke lave en stok der kan folde – altså en sammenklappelig stok. Ønsker du en stok, som du nemt kan pakke sammen, skal du gå til kategorien ”foldbare stokke”. Derudover kan man heller ikke lave en træstok højdeindstillelig. Det er dog muligt at købe en lang stok, og så selv afkorte den til den ønskede højde – men det betyder samtidigt, at du ikke nødvendigvis kan bruge stokken både med og uden sko. En træstok kan normalt købes i længderne 87 og 92 centimeter. Hvis du planlægger selv at afkorte den til en anden højde, bør du vælge en træstok på 92 centimeter. Der er ingen prisforskel mellem de to længder.


En træstok er naturlig og miljøvenlig

Når du vælger en træstok, er du samtidigt med til at reducere mængden af metaller der bruges. Derfor er træstokke et godt og fornuftigt valg, som både giver en god og solid stok, og som samtidigt er lavet af naturlige materialer.


Vores træstokke fås med tre forskellige grebstyper

Som det fremgår af vores sortiment her på siden, kan du vælge mellem træstokke med tre forskellige grebstyper. Vælger du en træstok med et traditionelt rundet greb, er hele stokken lavet ud af ét stykke træ. Vælger du i stedet en træstok med derby-greb vil du se, at selve grebet er lavet ud af et særskilt stykke træ. Derfor kan man - hvis man ser godt efter - se en lille samling mellem skaftet og grebet på stokken. Endeligt sælger vi også en træstok med anatomisk greb. Grebet på den stok er lavet i akryl, som derefter er påsat skaftet udført i træ. Det giver en god mulighed for at kombinere det ergonomiske greb, som skåner håndleddende, med den flotte finish, som træstokke har.