70 40 40 24      kontakt@livetsomsenior.dk

Ergonomisk/anatomisk stok

- Klik her for at se alle vores stokke

I denne kategori har vi samlet alle de stokke vi sælger, som har ergonomisk greb.

Formålet med en stok er, at flytte noget af belastningen fra dit dårlige ben eller knæ over til armen og skuldrene. Det betyder imidlertid samtidigt, at du øger belastningen på særligt hånden og underarmen. Lider du af gigt/slidgigt, seneskedebetændelse i håndled eller lignende, bliver det desværre ofte et kompromis mellem at være dårligt gående, eller at have smerter i hånden.

Bruger du anatomiske eller ergonomiske stokke, kan du i en hvis grad undgå dette. De forskellige ”almindelige” typer greb på stokke – f.eks. det helt almindelige runde greb, eller det mere udbredte derby-greb – kræver en del fingerkræfter. Derudover skal hånden kunne lukkes helt fast om grebet for at give den fornødne balance.

Bruger du i stedet en stok med ergonomisk eller anatomisk greb kan du i højere grad bruge hele håndens styrke. På grund af den særlige udformning af grebet er det vigtigt, at du køber en stok, som passer til den rigtige hånd. Inde på bestillings-siden til hver stok kan du vælge, om din nye ergonomiske stok skal passe til højre eller venstre hånd.


Vælg anatomisk greb, hvis du er fast bruger af stok

Alle kan som udgangspunkt have god gavn af en stok med et ergonomisk greb – men desto mere du går med stok, desto vigtigere er det, at grebet er godt. Når du bruger stok er det primære formål, at få aflastet et dårligt ben. En del af belastningen flyttes i stedet til armen og skulderen. Det betyder imidlertid, at du faktisk skaber en overbelastning et andet sted på kroppen. Gør du det over en længere periode kan du altså ende med at ”flytte” problemet.

Et anatomisk greb imødekommer en del af problemet. Ved et derby-greb eller et traditionelt, rundt greb, lægger du meget belastning på håndleddet og på fingrene. Med et anatomisk greb bliver belastningen i stedet fordelt over hele håndfladen.

Det anatomiske greb er udformet, så det passer til håndfladen. Derfor skal du sørge for, at få købt en stok til den rigtige hånd. Stokken skal bruges på den side, hvor dit gode ben er. Vil du vide mere om dette bør du læse vores vejledning omkring korrekt indstilling og brug af stokken.


Spørg en fysioterapeut til råds

Lider du af smerter i din hånd, håndled eller underarm, er det vigtigt, at du taler med en fysioterapeut om det. Det kan ofte være symptomer på begyndende gigt eller seneskedebetændelse. Gør du ikke noget ved det, vil det blot blive forværret over tid. Du kan godt starte med først at købe en stok med ergonomisk greb – men det alene må ikke afholde dig fra, at få undersøgt den egentlige årsag til smerterne nærmere.