Swipe to the left

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?
7. mar. 2024

Har du overvejet at anskaffe en robotstøvsuger til at støvsuge derhjemme? Så er der værd at holde øje med højden på dine dørtrin. For netop høje dørtrin kan være en udfordring for robotstøvsugeren at forcere. Heldigvis er der en nem løsning på det, som samtidig kan være en hjælp i hverdagen for dig som senior. Få løsningen her – og få svar på et par af dine vigtige spørgsmål om støvsugerrobotter.

Robotstøvsugere repræsenterer en fantastisk teknologisk udvikling, der bringer betydelige fordele ind i hjemmet. Særligt for seniorer. For i takt med at vi bliver ældre, kan daglige opgaver som rengøring blive mere udfordrende. Det er her, at robotstøvsugeren træder ind som en hjælpende hånd, der letter byrden og sikrer, at hjemmet forbliver rent og indbydende uden den fysiske anstrengelse, der traditionelt er forbundet med støvsugning og gulvvask. For mange robotstøvsugere tilbyder både at støvsuge og vaske gulvet.

For mange seniorer er selvstændighed i eget hjem en central del af at opretholde en høj livskvalitet. Denne selvstændighed er en robotstøvsuger med til at forlænge ved at tage sig af en væsentlig huslig opgave. Altså er den ikke bare en praktisk løsning, men forøger både komfort og sikkerhed, fordi den reducerer risikoen for fald og skader, som nemt kan opstå, når du forsøger at manøvrere en traditionel støvsuger rundt i hjemmet.

Endelig er brugen af en robotstøvsuger et skridt mod et mere bekymringsfrit liv, hvor du kan bruge din tid og energi på det, der betyder mest. For eksempel din hobby, tid sammen med børnebørnene, vennerne eller tage ud at se og smage på verden. Fremfor at skulle tage dig af anstrengende rengøringsopgaver, som dræner dig for kræfter og initiativ i hverdagen.Gør en robotstøvsuger lige så rent som en almindelig støvsuger?

Robotstøvsugere er designet til at gøre rengøringsprocessen nemmere og mere bekvem, især for dem, der måske ikke har den fysiske kapacitet til at håndtere en traditionel støvsuger. Mens robotstøvsugere er utroligt effektive til at opretholde daglig renlighed og fjerne overflade snavs og støv, kan de dog have visse begrænsninger sammenlignet med traditionelle støvsugere.

Traditionelle støvsugere, især de kraftigere modeller, er ofte bedre til dybdegående rengøring, hvor der kræves mere sugekraft, for eksempel for at fjerne dybere liggende støv, snavs og hår fra gulvtæpper. De giver også mulighed for manuelt at fokusere på specifikke områder eller bruge forskellige mundstykker til forskellige overflader, hvilket giver en mere tilpasset rengøringsoplevelse.


Robotstøvsugeren kan støvsuge på daglig basis

Robotstøvsugere er dog fantastiske til regelmæssig vedligeholdelse af renlighed, da de kan indstilles til at køre på bestemte tidspunkter og dermed reducere ophobningen af støv og snavs. De er særligt nyttige i hjem med få tæpper og primært hårde gulve. Desuden tilbyder de en stor grad af bekvemmelighed, da de arbejder autonomt og kan navigere rundt i de fleste hjem uden meget hjælp.

Netop fordi robotstøvsugeren er selvkørende, kan du sætte den til at køre dagligt. Derved får du fjernet stort set alt det støv og skidt i hverdagen, som har det med at blive trådt ned i og ophobe sig i tæpperne. Så i det store hele kan robotstøvsugere give stort set en lige så effektiv rengøringsoplevelse, som en ugentlig støvsugning med en traditionel støvsuger.

Men det betyder ikke, at du kan smide den traditionelle støvsuger ud. Den skal stadig bruges til at støvsuge møbler, og lejlighedsvis tage det skidt, din robotstøvsuger ikke får bugt med i hverdagen. Samt bruges, hvis du spilder f.eks. morgenmadsprodukter, jord fra potteplanterne eller andet, som med fordel kan støvsuges op. Hvis du ikke har anskaffet en håndstøvsuger til den slags.


07/03/2024 13.46.30


Hvilke udfordringer kan besværliggøre anvendelsen af en robotstøvsuger?

Selvom robotstøvsugere tilbyder betydelige fordele, især for seniorer, kan visse udfordringer begrænse deres anvendelighed:

  1. Høje dørtrin og tæpper: Som allerede nævnt, har mange robotstøvsugere svært ved at navigere over høje dørtrin eller køre på tykke tæpper. Dette kan forhindre dem i at bevæge sig frit mellem rum, og kan medvirke til, at de sætter sig fast i langhårede tæpper, hvilket begrænser deres effektivitet.

  2. Stuer med mange eller lave møbler: Hjem med mange eller lave møbler, eller mange små genstande spredt på gulvet kan forvirre robotstøvsugeren og forårsage, at den kører fast eller overser områder.

  3. Sensorbaserede begrænsninger: Robotstøvsugere afhænger af sensorer for at navigere og undgå forhindringer. Mørke eller sorte overflader absorberer sensorens signaler, hvilket kan forvirre robotten og forhindre korrekt navigation.

  4. Batterilevetid: Selvom batteriteknologien forbedres, kan robotstøvsugeres batterilevetid stadig være en begrænsning. Især i større hjem, hvor det kan være nødvendigt at oplade robotten en eller flere gange for at fuldføre rengøringen.

  5. Vedligeholdelse: Selvom robotstøvsugere er designet til at mindske arbejdsbyrden, kræver de stadig regelmæssig vedligeholdelse. Som f.eks. tømning af støvbeholderen, rengøring af børster og filtre og påfyldning af vand på modeller med indbygget gulvmobbe. Dyrere robotstøvsugere fås dog med særlige dockingstationer, som tømmer støvbeholderen og påfylder vand, samtidig med at støvsugeren lader op. De skal dog stadig tømmes, men ikke nær så tit som robotstøvsugeren.

For at overkomme nogle af disse udfordringer, kan tilbehør som dørtrinsramper være en effektiv løsning for at sikre, at robotstøvsugeren kan navigere mellem forskellige rum uden problemer. Desuden kan en bevidst støvsugerrobotvenlig indretning og regelmæssig vedligeholdelse af robotten hjælpe med at maksimere dens effektivitet og levetid.


Dørtrinsramper løser problemer med høje dørtrin

De fleste robotstøvsugere kan forcere dørtrin på op til 1,5 til 2 cm i højden. Er dørtrinnene højere end det, er du nødt til at anskaffe en dørtrinsrampe. Det er en lille rampe i polyætylen eller aluminium, som kan lægges eller fastmonteres på hver side af dørtrinnet.

Hos LivetSomSenior.dk finder du dørtrinsramper, som passer til alle højder af dørtrin. Med rampen på plads smutter robotstøvsugeren nemt over selv høje dørtrin. Så kan du få støvsuget hele din bolig uden at skulle bære robotten fra rum til rum.

Dørtrinsrampen har samtidig den fordel, at du får sværere ved at falde over høje dørtrin. Og nemmere kan få f.eks. din rollator eller kørestol over dørtrinnene.

Så selv om du ikke bruger du den slags hjælpemidler i dag, kan du se din investering i en dørtrinsrampe som en fremtidssikring af din bolig. Og samtidig gøre dit hjem mere venligt at besøge for de af dine venner og familie som benytter rollator eller kørestol i hverdagen.

Altså er en dørtrinsrampe ikke kun en god ide, fordi din robotstøvssuger har svært ved at komme over dørtrinene i din bolig. Den gør hverdagen nemmere, og er med til at holde dig længere i eget hjem.


LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk