Almindelige stokke

- Klik her for at se alle vores stokke

Herunder finder du vores spadserestokke. En spadserstok er det perfekte valg, når du ønsker en simpel og elegant stok. Spadserestokke er typisk kendetegnet ved, at de er fremstillet i træ, og at de sjældent er foldbare eller højdejusterbare. Selve begrebet spadserestok stammer fra tilbage i tiden, hvor man ofte brugte et langt stykke træ som vandrestav. Efterhånden som man begyndte at forarbejde træet og lave det med et greb, gik man over til, at omtale det som spadserestokke.

1 til 20 ud af 25

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 ud af 25

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

En god spadserestok er perfekt til vandreturen

Selv langt tilbage i historien har træ været brugt som vandrestave. Formålet har altid været, at give støtte når man går – enten fordi terrænet er svært at gå i, eller fordi man af den ene eller anden årsag har været dårligt gående.

Op gennem tiden er man så i stigende grad begyndt at forarbejde træet, og derved fremstille egentlige spadserestokke. På nogle spadserestokke er der ikke noget egentligt greb, men i stedet blot en knop eller afrunding. Her hos LivetSomSenior har vi dog valgt kun at føre spadserestokke med greb, da de giver en bedre komfort for hånden.


Spadserestokke kendetegnes ved skaft i træ

Tidligere har spadserestokke udelukkende været fremstillet i træ. I de senere år er kategorien imidlertid blevet lidt bredere, og der findes ikke nogen fast definition. De fleste forstår en spadserestok som en stok, hvor skaftet er af træ, men hvor grebet kan være i flere forskellige materiale, f.eks. aluminium, kulfiber, plastik eller akryl. Her på LivetSomSenior sælger vi bl.a. spadserestokke i bøgetræ og spadserestokke i kastanjetræ, ligesom vi har med både derby-greb, rundt greb og et ergonomisk greb.


Lav selv den ønskede højde på din spadserestok

Da en spadserestok som beskrevet ovenfor har et skaft af træ, kan de ikke indstilles i højden. Nogle af vores stokke kan bestilles i to forskellige højder til henholdsvis herrer (92 cm.) og damer (87 cm.). Kan du ikke få en stok i netop den ønskede højde er det imidlertid nemt selv at tilpasse den, ved blot af save noget af i længden, indtil spadserestokkens højde passer til dig. Hvis du selv vil tilpasse din spadserstok, bør du købe en, som er 92 centimeter. Prisen er den samme uanset længden, men ved 92 centimeter kan du lettere forkorte af flere omgange, indtil din spadserestok får den helt rigtige højde.


En spadserstok har tidligere været allemandseje

I dag bruges spadserestokke primært af personer, som har behov for ekstra støtte når de går. Det er typisk på grund af bensmerter, eksempelvist som følge af en operation, slidgigt eller blot manglende kræfter i ben eller knæ. Tilbage i det 15. og 16. århundrede var en spadserstok imidlertid noget, som næsten alle mænd benyttede. Ofte var dens primære formål at skabe eller underbygge ens personlighed. Derfor ses det selv op til i dag, at spadserestokke fås i mange prisklasser. Her på LivetSomSenior har vi valgt kun at føre stokke i den billige og mellemdyre ende, men det er ikke usædvanligt at se spadserestokke med særlige greb koste op mod 1.500 kroner. Dertil kommer, at antikke spadserestokke er blevet et samlerobjekt, som i stigende grad handles på brugtmarkedet og på auktioner. Nogle af de spadserestokke, som sælges på auktioner, kan f.eks. have forgyldte greb, eller greb med dyrehoveder.