Udendørs rollator

At lave en god rollator til udendørs brug kræver en kombination af flere ting. For det første skal den være bygget til at kunne klare det danske vind og vejr. Derudover skal hjulene gerne have en størrelse der gør den komfortabel at gå med uanset om underlaget er et almindeligt fortov, asfalt eller om du går i parker og på stier. Store forhjul gør det også lettere at komme opover kantsten og lignende forhindringer.

Alt dette skal en udendørs rollator kunne – men samtidigt må den ikke være hverken for stor eller for tung. I denne kategori har vi samlet de rollatorer fra vores sortiment som opfylder alle kravene. Ønsker du i stedet at se samtlige af vores rollatorer, kan du gøre det ved at klikke her.


En udendørs rollator bør have et sæde

Langt de fleste rollatorer kommer efterhånden som standard med et sæde. Sædet gør det nemt at holde et hvil på turen, og derfor bør du som udgangspunkt kun købe en rollator med sæde.

Der er lidt forskel på sædet fra rollator til rollator. Ved en rollator der er sideværts sammenklappelig er der stort set altid tale om et stofsæde, som er behageligt at sidde på. Der er to andre alternativer, nemlig et sæde lavet i hårdt plastik eller et plastiksæde belagt med skum. Begge typer bruges oftest ved rollatorer der klappes lodret sammen. Den type rollatorer er ofte lidt billigere modeller, og de bliver derfor ikke vist her i vores kategori med rollatorer som er særligt beregnede til udendørs brug. Ønsker du en billig rollator kan du kigge på vores ”Impala”-model, som er et godt og prisvenligt alternativ.Gå kun efter sammenklappelige rollatorer

Når du har besluttet dig for at købe en udendørs rollator skal du overveje i hvilke situationer du får brug for rollatoren. I dag kan langt de fleste modeller heldigvis klappes sammen, og derfor bør du i bund og grund aldrig vælge andet.

En sammenklappelig rollator er nemlig langt mere praktisk. For det første er det en pladsbesparende løsning når du skal have den stående derhjemme, og for det andet er den langt lettere at have med, uanset om det er fordi den skal ligge i bilens bagagerum eller fordi du skal have den med ind i et tog eller en bus.

Alle vores rollatorer til brug udenfor kan klappes sidelæns sammen. Det betyder, at de kan stå oprejst selvom de er klappet sammen. De fleste modeller kan desuden låses i sammenklappet tilstand. Køber du en rollator med mulighed for at låse den anbefaler vi, at du altid gør brug af låsen når rollatoren er klappet sammen.Store hjul gør en rollator ekstra god ved udendørs brug

En af de ting der virkeligt kan gøre en rollator ekstra god til udendørs brug er hjulenes størrelse. Desto større hjul, desto lettere bliver det forcere små forhindringer som småsten på vejen og at komme opover kantsten på fortovet. Blandt vores sortiment af rollatorer til brug i det fri har to af dem ekstra store hjul.

Den første er ”Lets Go” fra TrustCare. Her får du en rigtig god rollator til en yderst fornuftig pris. Den anden er Olympos fra norske Topro. På grund af produkternes altid høje kvalitet bliver Topro indenfor branchen anset som et af de bedste mærker. Derfor er rollatorer fra Topro også en anelse dyrere – men til gengæld tilbyder de 7 års garanti.Det rette tilbehør er praktisk når du er på farten

Det er vidt forskelligt hvor meget tilbehør der følger med de enkelte rollatorer. Uanset om det følger med eller er noget der skal købes ved siden af er der dog en række ting, som vi særligt vil anbefale:

- En stokkeholder
- En indkøbstaske
- En rygbøjle

Alle tre ting er noget, som du hurtigt vil blive glad for når du er på farten med din rollator. Du finder alt vores tilbehør til rollatorer her.