Indendørs rollator

Når du skal vælge en rollator til brug i hjemmet er der flere ting, som du skal huske at tage med i betragtningen. På den ene side skal rollatoren være tilstrækkeligt stabil så den giver den fornødne støtte – men omvendt skal den også være nem at komme rundt i huset med.

Derfor har vi i denne kategori samlet de rollatorer fra vores sortiment, som vi mener er bedst egnede til brug derhjemme. Klik her hvis du ønsker at se samtlige rollatorer vi tilbyder.

10 vare(r)

pr. side

10 vare(r)

pr. side


Hvad kendetegner en indendørs rollator?

Ved første øjekast ligner alle rollatorer i denne kategori enhver anden rollator. Der er dog alligevel nogle ting ved dem der gør, at vi finder dem særligt velegnede til brug indenfor. Dermed ikke sagt at en eller flere af modellerne ikke også fint kan bruges udendørs – faktisk går nogle af modellerne igen i vores kategorier med både rollatorer til indendørs brug og rollatorer til udendørs brug.

Nogle af de ting du skal se efter når du skal købe en rollator til brug indendøre er blandt andet rollatorens størrelse. Det er vigtigt at rollatoren har en størrelse der gør, at du rent faktisk får den brugt. Er den for stor vil den være svær at komme rundt mellem møblerne med, og det vil ofte resultere i at den bare står ubrugt hen.

Den udvendige bredde bør ikke overstige 61-62 cm. Er bredden større end det kan du (særligt i ældre huse) opleve, at nogle dørkarme er for smalle til at rollatoren kan komme igennem. Derudover er det generelt uhensigtsmæssigt med en bred rollator, da den kan være svær at kante sig rundt med uanset om det er i køkkenet, stuen eller soveværelset. Derfor er en smal rollator klart at foretrække.Overvej, om du har brug for et sæde

Rigtigt mange rollatorer har som standard et sæde. Sædet giver mulighed for at sidde på rollatoren og holde et kort hvil. Vores erfaring er dog at man på en indendørs rollator kun ganske sjældent gør brug af sædet. Derfor vil du i mange tilfælde være bedre tjent med en praktisk bakke.

Bakken gør det nemt at have forskellige ting med rundt i huset. Der kan du f.eks. have dagens avis liggende, en god bog, telefonen eller måske et glas vand. Det er forskelligt fra rollator til rollator om der medfølger en bakke, kurv eller taske – men ved lagt de fleste modeller kan det købes som tilbehør.Trust Lets Go er en decideret indendørs rollator

I denne kategori finder du i alt fire rollatorer, hvoraf den sidste er en kombineret kørestol og rollatorer. Ud af de 3 ”rene” rollatorer er én specielt designet til brug i hjemmet, nemlig Trust Lets Go Indoor, som er en rendyrket indendørs rollator.

Den er på alle måder optimeret til brug indendøre. For det første er bredden blot 54 cm, og derudover har man fjernet sædet, og i stedet erstattet det med en praktisk bakke. Også skubbehåndtaget adskiller sig. På gængse rollatorer er der to håndtag, som hver især også har et bremsehåndtag monteret.

På ”Lets Go Indoor” er der i stedet ét tværgående håndtag. Bremsen sidder som en nemt tilgængelig bøjle nedenunder. Fordelen ved den konstruktion er at du så lettere kan betjene rollatoren med én hånd, ligesom du (i modsætning til andre rollatorer) også kan bremse begge hjul med brug af kun en hånd.Dørtrinsramper gør det lettere at komme rundt

Dørtrin kan af og til udgøre en ret stor forhindring i at komme rundt i hjemmet. Hvis ikke allerede du har gjort det kan du derfor med fordel overveje at udskifte dine dørtrin med dørskinner eller at sætte en praktisk dørtrinsrampe på hvert dørtrin i hjemmet. Begge løsninger gør det væsentligt lettere at komme rundt med en rollator uden at skulle anstrenge sig unødigt for at løfte den henover dørtrinene.