Rollatorer

I denne kategori finder du vores store udvalg af rollatorer. Behov er forskellige, og derfor finder du mange forskellige modeller i vores sortiment. For at gøre det lettere at vælge den rette model har vi lavet udførlige beskrivelser og video-præsentationer af hver enkelt model.

Alle vores rollatorer leveres gratis direkte til din hoveddør, og alle modellerne er fuldt samlet ved levering. Søger du specifikt en indendørs eller udendørs rollator kan du eventuelt bruge vores to underkategorier ude til venstre for at sortere lidt i de mange muligheder.

Har du spørgsmål til en bestemt model eller brug for vejledning, så kontakt meget gerne vores kundeservice på 70 40 40 24 for assistance.

20 vare(r)

pr. side

20 vare(r)

pr. side


Hvem har gavn af en rollator?

Der findes utroligt mange forskellige personer, der kan have stor glæde af at benytte en rollator. Ældre og gangbesværede vil opleve, at en rollator giver en væsentlig forbedring af deres balance, og at de pludseligt kan gå meget længere ture end tidligere.

Nogle rollator-brugere benytter kun deres rollator af og til, mens andre slet ikke kan undvære den. På grund af de vidt forskellige behov findes der et bredt udvalg af rollatorer på markedet.

Hos LivetSomSenior har vi nøje udvalgt vores modeller, så du hos os kan finde en rollator der passer til enhver situation, uanset om det er en rollator til indendørs eller udendørs brug.

Kig ind løbende for at se, om der er et rollator tilbud, som kunne friste.


Vælg typen ud fra hvor den skal bruges

Når du skal beslutte dig for hvilken rollator der passer bedst til dine behov, skal du først tænke nøje over hvorhenne du forventer at bruge den. Vi har herunder beskrevet tre forskellige situationer, som dækker langt de fleste:

Rollator til brug i hjemmet
Hvis det er en indendørs rollator du søger, skal du være opmærksom på, at den ikke må være for stor. For at du nemt kan komme rundt i hjemmet med den, skal den være tilpas smal, så den nemt kan gå gennem dørene. Vi anbefaler desuden, at du kombinerer brugen af en rollator indendørs med dørtrinsramper eller dækplader til dørtrin. Ved at bruge en af de to løsninger bliver det langt nemmere at komme rundt med din rollator huset, fordi du så ikke skal løfte den op over hvert enkelt dørtrin.

I modsætning til ved udendørs brug er det ved indendørs brug knap så vigtigt hvilke hjul rollatoren har. Uanset om du har tæpper, trægulve eller klinker kan en rollator nemt køre på dem. Derfor anbefaler vi, at du i første omgang nøjes med en billig rollator til indendørs brug.

Rollator til brug i byen
I byer kan der tit være kamp om pladsen på fortovet, ligesom man ofte skal udenom forhindringer såsom cykler, parkerede biler. Derfor er det ofte en fordel at vælge en rollator, som ikke vejer for meget. En rollator til brug i byen skal være nem at manøvrere og dreje med. En letvægts-rollator som er nem at køre rundt med er også en stor fordel når du skal have den med i supermarkeder, hvor der desværre tit er trangt mellem reolerne.

Med hensyn til hjul er det normalt ikke så afgørende, om du vælger en rollator med luft- eller gummihjul. Begge dele fungerer fint til brug på normalt fortov og asfalt eller på grusstier i parker.

Rollator til brug i skoven og på landet
Ønsker du i stedet en rollator, som du kan bruge i naturen, skal den være lidt mere terræn-gående. Derfor skal du i det tilfælde gå efter en rollator med store hjul. Hvis rollatoren har luftfyldte hjul vil den ofte være mere komfortabel at bruge, da den så bedre kan køre uhindret henover mindre grene eller igennem små huller og ujævnheder.

Vær dog opmærksom på, at rollatorer med luftdæk har den medfødte ulempe, at dækket selvfølgeligt kan punktere.


Rollatorer fås i flere højder

Når man taler om højden på en rollator, er der to forskellige forhold, som du skal tage i betragtning.

Det første er højden på rollatorens greb. På mange modeller er skubbehåndtagene højdejusterbare indenfor et givent interval. Derfor kan du hurtigt og nemt finde en passende højde.

Den rette højde på håndtaget finder du ved, at stå med armene afslappet ned langs siden. Håndtaget på din rollator skal være placeret ud for dine håndled for at have den bedste højde. Får du indstillet din rollator for lavt kommer du til at gå foroverbøjet, hvilket med tiden vil medføre smerter i ryggen. Får du omvendt indstillet den for højt skal du gå i en unaturligt rank stilling, hvilket giver en uhensigtsmæssig belastning i skuldrene.

Den anden højde der har betydning, er rollatorens sædehøjde. Det er forskelligt fra model til model om højden kan reguleres. Med hensyn til sædehøjden er det vigtigste, at du finder en højde, som du finder komfortabel. Vær dog opmærksom på, at du skal sidde så tilpas højt, at du nemt kan rejse dig op fra rollatoren igen. Når du rejser dig fra rollatoren kan håndtagene bruges som støtte.


Se efter bredden på din nye rollator

En rollator fås med sæder i forskellig bredde. Det er aldrig muligt at regulere sædets bredde. Derfor skal du før du køber din nye rollator nøje overveje hvilken bredde du har brug for. En bred rollator har på den ene side et større sæde, men den er til gengæld sværere at komme rundt med.

Til brug i hjemmet bør du købe en rollator med en udvendig bredde på højest 55 cm. Afhængigt af konstruktionen vil en udvendig bredde på 55 cm. normalt betyde, at sædet på rollatoren er omkring 45 cm. Til sammenligning er sædet på en almindelig spisestol normalt 40-45 cm.


Med en kurv eller taske kan din rollator bruges til indkøb

For mange ældre er rollatoren både et hjælpemiddel der giver øget balance, men i lige så høj grad et redskab, som gør det nemt at få sine indkøb med hjem fra supermarkedet. Derfor fungerer en rollator for mange også som indkøbsvogn.

Alle vores modeller har en kurv, så du nemt kan have dine varer liggende i den. For optimal fordeling af vægten i rollatoren er kurven placeret lige under håndtagene. En af vores modeller har desuden et indbygget indkøbsnet. Det består af en lille taske, som nemt kan tages af rollatoren og bæres løst.

Vær dog opmærksom på, at kurven eller tasken på selv de store rollatorer har forholdsvist lidt plads sammenlignet med en rigtig indkøbsvogn. Har du behov for mere plads bør du se på en indkøbstrolley eller indkøbstaske. En indkøbsvogn kan ikke erstatte en rollator, men den kan dog alligevel bidrage til at forbedre din balance. Overvej derfor, om dine behov bedst løses med en rollator eller med en indkøbstaske med hjul.


Det rette tilbehør gør rollatorer mere anvendelige

Alle vores rollatorer kan bruges som de er – men med forskelligt tilbehør kan den nemt og billigt blive endnu mere anvendelig.

Noget af det tilbehør som vi blandt andet fører er:

Stokkeholder
Som rollatorbruger oplever man ofte, at der er steder, hvor man enten ikke må eller ikke kan tage sin rollator med. Derfor kan det for mange være en fordel at have en stok med. Du kan enten købe en sammenklappelig stok, som nemt kan ligge i kurven. Alternativt kan du sætte en praktisk stokkeholder på din rollator.

Ved at sætte en stokkeholder på, kan du nemt og hurtigt sætte en stok fast på siden af din rollator. Der følger desuden en ”fod” med til vores holder til stokke, så stokken ikke glider ned på jorden når du går med rollatoren.

Slæbebremse til hjulene
En rollator er som udgangspunkt designet til at være utroligt letkørende. Derfor kræver det kun ganske få kræfter at skubbe vores rollatorer fremad.

For nogen kan det dog give en følelse af, at rollatoren ”kører fra dem”. I det tilfælde kan man montere en lille slæbebremse på et af hjulene. Bremsen består af et lille hjul, der ved at køre mod rollatorens hjul skaber ekstra modstand. Derfor triller rollatoren ikke nær så nemt, og det bliver lettere at bevare kontrollen over den.

Du kan nemt regulere hvor meget modstand slæbebremsen skal give ved hjælp af et lille håndtag. Er det første gang du skal gå med rollator anbefaler vi, at du gør brug af en slæbebremse. Når du så har tilegnet dig noget erfaring med hvordan rollatoren bedst bruges, kan du eventuelt afmontere bremsen eller blot reducere hvor meget belastning den giver.


En sammenklappelig rollator er pladsbesparende

Når en rollator ikke er i brug, kan den nemt komme til at optage meget plads. Derfor er flere af vores modeller sammenklappelige. Ved at folde rollatoren sammen kan den nemt stilles til side, og så tages frem når du skal bruge den.

En sammenklappelig rollator er også nem at have med i bilen. Når du folder den sammen kan den være i de fleste bilers bagagerum. En rollator er normalt fremstillet i letvægts-materialer – så den netop er nem at håndtere, selvom kræfterne måske ikke helt er de samme som tidligere.

Det fremgår af beskrivelsen af hver enkelt af vores rollatorer, om den pågældende model er sammenklappelig.


En letvægts-rollator er nemmere at styre

Der findes et utal af rollatorer på markedet, så som førstegangsbruger kan det være svært at danne sig et overblik, og at finde ud af hvad der adskiller de forskellige modeller og producenter fra hinanden. Noget af det du blandt andet bør være opmærksom på når du skal købe en rollator, er vægten.

På den ene side skal rollatoren være robust og stabil, men omvendt skal den være nem at køre med. Derfor vil mange have god gavn af en letvægts-rollator. Det er særligt en fordel, hvis du f.eks. skal kunne løfte den op over dørtrin i hjemmet. Hvis du føler, at dørtrin udgør en væsentlig forhindring, kan du desuden overveje at bruge ramper til dørtrin eller at montere et fladt dørtrin.


Hvornår skal du vælge en rollator med underarmsstøtte?

Som du måske allerede har bemærket indeholder vores sortiment også en rollator med underarmsstøtte. Når man har behov for støtte ved armen er det normalt i forbindelse med f.eks. genoptræning efter operationer ved benene som gør, at man er nødt til at gå meget oprejst.

En underarmsstøttet rollator bruges altså primært ved genoptræning. Det er kun ganske få der har et permanent behov for denne type rollator. Har du fået konstateret gigt kan en rollator med underarmsstøtte være en fordel. Den giver for det første større aflastning mens du går, og derudover er belastningen i hænderne og håndleddende også væsentligt mindre.

Før du køber en rollator med underarmsstøtte skal du være særligt opmærksom på at den udelukkende er beregnet til brug indenfor. Højden gør nemlig at balancepunktet ligger noget højere end på en almindelig rollator. Derfor er den ikke egnet til brug på skråninger, og derfor kan den i praksisk sjældent anvendes udendørs.