Krykker

Herunder ser du vores udvalg af krykker - af og til også kaldet albuestokke. Alle vores krykker afsendes direkte fra vores eget lager med hurtig levering. Da det er forskelligt om man har behov for én eller to krykker kan de købes enkeltvis.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Indstil dine krykker til den rigtige højde

For at finde den rigtige højde på krykkerne, skal du stå med armene afslappet ned langs siden. Grebet på krykken skal være ud for dit håndled.

Det er vigtigt, at du får dem sat til den rigtige højde fra starten af, da du ellers laver en uhensigtsmæssig belastning på skulderen og ryggen.
Brug krykken i den rigtige side

Har du kun brug for at gå med én krykke er det vigtigt, at du er opmærksom på i hvilken side du skal gå med den. Som førstegangsbruger bliver man af og til lidt forvirret.

Når man går med krykker, skal du holde krykken i modsatte side af det dårlige ben. Formålet med krykker er nemlig, at de skal aflaste det dårlige/skadede ben.

Ved at have krykken i siden med det gode ben får du "delt" belastningen mellem henholdsvist krykken og det dårlige ben, mens du fører det raske ben frem.At gå med to krykker kræver en særlig teknik

Når man har behov for at gå med krykker skyldes det ofte, at man har fået en skade eller har gennemgået en operation. Har du f.eks. brækket det ene ben, vil det være i gips, og kan derfor slet ikke bruges.

For at gå med krykker skal du løfte det skadede ben, og lade det bøje/krumme let bagud.

Du går ved at føre begge krykker frem foran dig. Brug derefter armene til at løfte dig op, mens det raske ben sættes længere frem.