Tilbehør til kørestole

I denne kategori finder du vores udvalg af forskelligt tilbehør, som passer til vores kørestole.

Det rette tilbehør gør kørestolen mere komfortabel

Der findes en del forskelligt tilbehør til kørestole, som hjælper til at gøre den mere praktisk og anvendelig. Generelt kan man dele tilbehør til kørestole op i to kategorier, nemlig tilbehør der bare gør den mere praktisk og komfortabel, og så tilbehør der enten øger sikkerheden eller understøtter nogle specifikke behov.Anti-tip forhindrer kørestolen i at tippe bagover

Som kørestolsbruger er en af de farligste situationer der kan opstå at kørestolen tipper bagover. Det sker heldigvis yderst sjældent, og når det sker er det ofte en kombination af, at man sidder meget langt tilbage i sædet med sin vægt, og at kørestolen samtidigt køres opover en bakke/stigning.

For at forhindre den slags ulykker anbefaler vi, at du monterer en anti-tip beskytter på bagsiden af din kørestol. En anti-tip beskytter er et lille hjul der stikker et stykke bagud, så kørestolen ikke kan tippe på de to drivhjul. Antitip-beskyttere er særligt en fordel hvis du ofte benytter kørestolen alene. I de tilfælde hvor den udelukkende bruges i forbindelse med at en ledsager skubber kørestolen er den knap så nødvendig – men ikke desto mindre stadig en billig og effektiv sikring mod uheld.Beskyt dine kørestolshjul med en hjultaske

En af de særlige fordele ved alle de kørestole du finder hos LivetSomSenior er hjulenes særlige ”quick-release” system. Det gør det muligt at klikke begge baghjul af uden brug af værktøj. Vi anbefaler at du klikker hjulene af når du har behov for at lægge kørestolen ind i et bagagerum eller lignende.

Dels bliver kørestolen lettere at håndtere fordi hjulene ikke er i vejen, men den kommer også til at veje mindre. Derudover er hjulene bedre beskyttet hvis de transporteres løst.

Når du skal have dem med løst kan du så med fordel vælge at købe en særlig taske til dine kørestolshjul. Tasken har to separate rum, som hver især kan indeholde ét drivhjul. Tasken kan bruges til dæk fra 20” til 26”. Begge vores kørestolsmodeller kommer som standard med dæk på 24”, og passer derfor fint ned i tasken.Køb kun vinkel-regulerbare benstøtter ved særlige behov

Af og til kan det være nødvendigt at have et af benene i en særlig vinkel mens man sidder i kørestolen. Det kan f.eks. være i forbindelse med en nyligt overstået operation, eller hvis du har det ene ben i gips. I de tilfælde er det nødvendigt at tilkøbe en særlig type benstøtte, som giver mulighed for at indstille benstøtten til andre vinkler end den almindelige.

Vores regulerbare benstøtter er både eleverbare, så de kan højdejusteres uden brug af værktøj – og så kan vinklen indstilles gående fra normal vinkel og helt op til at benet ligger i vandret position. Ved køb af en ekstra benstøtte skal du være opmærksom på, at benstøtten kun passer til enten højre eller venstre ben, ligesom dens udformning og rørtykkelse er forskellig fra kørestolsmodel til kørestolsmodel.

Derfor skal du altså være opmærksom på at få valgt rigtigt under bestillingen – og har du spørgsmål er du selvfølgeligt velkommen til at kontakte os.Et scooterdækken/regnslag kan også bruges til kørestole

Mange af dem der køber en manuel kørestol (i modsætning til en elkørestol der har motor) har kun brug for kørestolen i kortere perioder af gangen. Det kan f.eks. være hver gang man skal på en længere tur, mens man i hjemmet ikke benytter den.

I de tilfælde er det selvfølgeligt vigtigt at kørestolen opbevares under de bedst mulige forhold når ikke den bruges. En af mulighederne – som også er den bedste – er at tage kørestolen med indenfor hver gang. Alle vores kørestole er sammenklappelige, og kørestolen kan derfor tages med indenfor uden at optage alt for meget plads.

Har du alligevel ikke pladsen til det – eller er kørestolen for stor og tung til at du vil bære den ind og ud fra gang til gang – kan du godt lade den stå udenfor. I det tilfælde anbefaler vi imidlertid, at du sørger for at den er godt beskyttet mod det danske vejr. Vores regnslag er som udgangspunkt beregnet til brug sammen med en elscooter, men regnslaget kan også fint bruges til at beskytte din kørestol mod vind og vejr.

Regnslaget er en billig og effektiv måde at beskytte kørestolen på, så du sørger for at den har så lang en levetid som muligt.