Forhjul til kørestole (små hjul)

I denne kategori finder du vores udvalg af forhjul til kørestole. Det kan ofte være lidt indviklet at vælge det rette dæk. Derfor anbefaler vi at du starter med at læse vores vejledning:

Sådan vælger du de rigtige kørestolsdæk

Når du har læst vejledningen er du klar til at gå videre til en af de fire forskellige kategorier herunder. Hver kategori indeholder alle vores forskellige forhjul af den givne type.Den primære forskel ved de fire typer kørestolshjul

Som det fremgår ovenfor kan vi tilbyde fire forskellige typer af forhjul til kørestole. Når vi taler om forskelle er det primært i hvilket materiale der er anvendt til produktionen af hjulet. Forskellige typer materialer har forskellige fordele og ulemper. Det er blandt andet vist i vores vejledning til valg af kørestolsdæk, ligesom vi har gengivet de vigtigste kriterier herunder:

Hjultype Komfort       Rullemodstand       Risiko for punktering
Gummihjul Middel Lav Nej
Polyurethanhjul      Middel Middel Nej
Flexelhjul Høj Middel Nej
Lufthjul Høj Middel Ja


Gummibanehjul fås i størrelser fra 4” op til 8”, mens vi kan levere de øvrige tre typer i størrelser fra 6” til 8”.Hvilken betydning har hjulets størrelse?

Store hjul er gode til ujævnt terræn som grusstier, parker og lignende. Derudover er store hjul en fordel når du skal over forhindringer som dørtrin, små kantsten og andre lignende forhindringer. Et stort hjul skal til gengæld bruge mere plads for at dreje. Populært sagt bliver din ”vende-radius” for kørestolen større.

De små hjul er derimod væsentligt lettere at dreje med – men de kører dårligt i ujævnt terræn.

Du kan bruge følgende som en tommelfingerregel:

Desto mere kørestolen skal bruges udenfor i forhold til indenfor, desto større forhjul bør du vælge.Derfor skal du måle bredden på din forgaffel (”navbredden”)

Kørestolsdæk er forholdsvist standardiseret, og derfor kan vores hjul som udgangspunkt bruges til alle kørestole. Det er imidlertid lidt forskelligt hvor bred forgaflen på en kørestol er. Derfor skal du måle den med en tommestok før bestilling.

Når du har målt bredden – også kaldet kørestolens ”navbredde” – skal du sørge for at vælge dén bredde under din bestilling. Når du har gjort det leverer vi nemlig de nødvendige afstandsbøsninger, så det specifikke hjul kan monteres på præcist den kørestol de er bestilt til.

Det er ikke alle hjul der kan anvendes med alle navbredder. De fem mest anvendte navbredder blandt alle de forskellige kørestolsproducenter er hhv. 36, 40, 45, 53 og 60 mm. Ved hvert enkelt af vores forhjul til kørestole fremgår det hvilke navbredder hjulet kan anvendes til.

Hvis ikke navbredden på kørestolen er vist i tabellen ved det pågældende hjul skyldes det at hjulet ikke kan bruges sammen med forgaflen på dén kørestol.Skal kørestolen bruges indenfor eller udenfor?

Hvilke dæk der anbefales til en kørestol afhænger i høj grad af hvad kørestolen bruges til. Hvis det udelukkende er en indendørs kørestol bør du gå efter små forhjul. De kan lettere dreje, så med små hjul er det lettere at komme rundt mellem møblerne i hjemmet.

Er det udendørs vil du blive glad for større hjul, fordi de kører bedre på løst underlag som grus, og fordi de bedre kan absorbere stødene.

Ved udendørs brug er det også vigtigere med dæk der tilbyder en højere komfort end indenfor. En udendørs kørestol med flexelhjul eller lufthjul vil således være mere stødabsorberende end hvis den var med gummihjul.Vi kan levere slanger til alle vores luftdæk

Mange kørestolsbrugere sværger til luftdæk. De giver nemlig en bedre stødabsorbering, og er i det hele taget rarere at køre med. Til gengæld er der jo risikoen for at de kan punktere. Hvis du vælger lufthjul anbefaler vi at du sørger for at bestille ekstra slanger til dine kørestolsdæk, så du er forberedt hvis du skulle være så uheldig at punktere.