Slanger til kørestolsdæk

I denne kategori har vi samlet alle de forskellige slanger, som passer til vores kørestolsdæk. Ved at klikke dig ind på hver enkelt slange kan du se de fulde specifikationer omkring størrelse, tykkelse og hvilken type ventil slangen har.

Derudover har vi for hver enkelt slange angivet hvilket dæk den passer til, så du nemt kan bestille både dæk og slanger som passer sammen. Har du spørgsmål inden du bestiller er du selvfølgeligt velkommen til at kontakte os.

8 vare(r)

pr. side

8 vare(r)

pr. side


Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg skal købe nye slanger til kørestolsdæk?

Det er ikke altid helt uden besværligheder at skulle skifte dæk og slanger på en kørestol. Du er nemlig nødt til at finde nogen, som passer til den eksisterende fælg på din kørestol. Vi anbefaler, at du starter med at finde et kørestolsdæk som er magen til det eksisterende. På vores side med alle de forskellige typer og størrelser indenfor dæk til kørestole har vi skrevet en vejledning, som gør det nemt og hurtigt at finde det rette dæk.

Ved hvert enkelt dæk har vi så endvidere angivet hvilken slange der passer til, så du lettere får købt dæk og slanger der passer sammen.

Når der er tale om slanger til brug i fordækket er det imidlertid ikke nok at slangen har den rigtige størrelse – ventilen skal også pege i den rigtige retning. Det kan du læse mere om i afsnittet herunder.Hvilken betydning har ventilens vinkel?

Hvis du udelukkende skal købe bagdæk til kørestolen kan du helt se bort fra dette afsnit – der findes der nemlig kun én type ventil, som er en lodret ventil.

Det er imidlertid noget anderledes ved fordækkene, hvor der findes hele fire forskellige typer ventiler. Grunden til at der findes forskellige ventiler skal findes i, at både fælgen og selve forgaflen er forskellig fra kørestol til kørestol. Derfor findes der ventiler som ”stikker ud” fra slangen i forskellige vinkler. De fire forskellige typer er illustreret i billederne herunder:Ved hver enkelt af vores kørestolsslanger til brug i fordækkene har vi skrevet hvilken ventil-type slangen har. På grund af de forskellige ventiler kan du vælge mellem flere forskellige slanger som har præcist den samme størrelse, men hvor ventilen er forskellig.

Vi anbefaler, at du altid sammenligner vores ventil-billeder med det eksisterende fordæk for at få valgt det rigtige produkt. Har din kørestol massive dæk og ikke luftgummihjul vil der selvfølgeligt ikke være nogen ventil. I det tilfælde må du i stedet vurdere hvilken type ventil du mener vil passe bedst.

Såfremt der er tilstrækkeligt med plads i højden inden i fælgen er det bedste valg en lige ventil. Hvis ikke det er tilfældet skal du have en ventil med vinkel på, og der skal du så – igen ved brug af vores billeder og vejledningen her – vurdere hvilken ventil der på den ene side passer til fælgen, men som på den anden side ikke ”støder mod” forgaflen når forhjulet på kørestolen skal dreje rundt.Kan slangerne lappes hvis dækket punkterer?

Vores slanger til kørestolsdæk er fremstillet af de samme materialer som til cykeldæk, og de kan selvfølgeligt lappes. Fremgangsmåden er nøjagtigt som du kender den fra når et cykeldæk skal lappes. Først bruger du en spand vand til at finde frem til punkteringen. Derefter kan du nænsomt slibe gummiet en smule, og til sidst smører du lim på og klæber lappen fast.