I bevægelse

I denne kategori finder du en lang række forskellige redskaber, som hjælper dig når du skal bevæge dig rundt. Mange ældre oplever en stor glæde ved at kunne komme frit rundt, og lægger derfor stor vægt på kvaliteten af ting som rollatoren, stokken eller kørestolen.

1 til 20 ud af 88

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 20 ud af 88

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kørestolsramper til at have med i bilen

Normalt sørger kommunen eller Hjælpemiddelcentralen for bevilling og montering af kørestolsramper i dit hjem. Du skal imidlertid selv sørge for ramper, hvis du har flere bopæle (såsom et sommerhus), eller hvis du vil have en rampe til at have med i bilen. Vi ser desværre ofte, at mange butikker og andre byggerier ikke er særligt kørestolsvenlige, og derfor oplever vores kunder tit, at de har stor gavn af selv at have en mobil kørestolsrampe med i bilen.


De mobile ramper kan ofte foldes sammen, så pladskravene ikke er for store. Det er vigtigt at du tjekker hvilken belastning kørestolsrampen er godkendt til – og at du ikke overskrider grænsen.Vælg en god pude til din kørestol

Er du fast kørestolsbruger, tilbringer du rigtig mange timer i din kørestol. Derfor skal du lægge stor vægt på hvilken pude du køber – her må du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Kørestolspuder fås normalt med enten koldskum (også kaldet viskoelastisk skum eller ”memory foam”) eller med luft. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du først prøver en pude med viskoelastisk skum. Skum er det mest benyttede materiale til puder og madrasser. Når du sidder på stolen varmes den langsomt op, og kropsvarmen gør, at skummet tilpasser sig din siddestilling.


Puder beregnet til kørestole har altid en skridsikker underside, som passer med velcro-lukningen på kørestolen. Derudover er kanterne på oversiden afrundede, så du ikke får den irriterende følelse af en skarp syning op mod undersiden af låret.


Generelt er det vigtigt, at du bruger noget tid på at komme til at sidde godt i kørestolen – særligt fordi du ofte tilbringer mange timer i en kørestol af gangen. En dårlig siddestilling kan nemt medføre alvorlige fysiske skader.Anskaf dig en god stok

Kniber det med at holde balancen når du går, er en helt almindelige stok et godt sted at starte. Stokken hjælper dig til at komme sikkert rundt, og gør, at du altid har noget der hjælper med at holde balancen. Udvalget af stokke er efterhånden meget bredt. Nogle er lavet i træ, andre i aluminium. Desuden er der mange forskellige farver at vælge mellem, så du kan nemt finde en stok, som passer til din stil.


Selve håndtaget fås typisk i to forskellige faconer, enten som en halvcirkel eller et mere fladt håndtag. For enten af stokken er der typisk en skridsikker gummi-fod, så den står godt fast på gulvet eller jorden. Man kan desuden købe is-pigge som tilbehør. De er særdeles velegnede til om vinteren, hvor der ofte er glat på grund af is.Indkøbsvogne gør turen til supermarkedet lettere

Udvalget af forskellige indkøbsvogne er i løbet af de sidste par år blevet meget stort. En god og solid indkøbsvogn er en nem måde at få dine indkøb med hjem på, og du undgår at skulle bære rundt på tunge plastikposer. Det giver en god komfort, og gør generelt indkøbsturen til købmanden langt mere overskuelig, da du bedre kan tage tingene i dit eget tempo.


Når du skal vælge den rigtige indkøbsvogn (også kaldet byvogn), er der nogle forskellige ting du skal have med i betragtningen.


For det første skal vognen være af en god kvalitet. Vejret herhjemme er meget omskifteligt, og du skal kunne bruge vognen på alle årstider. Det betyder samtidigt, at hjulene ikke må være for små, og at der skal være en god afstand fra undersiden af indkøbsposen til jorden, så den ikke kommer til at skrabe mod, hvis der for eksempel ligger lidt sne.


Det kan også være en fordel at vælge en vogn, hvor håndtaget kan reguleres i længden. Dermed bliver det lettere at have vognen med op og ned af trapper, og du kan tilpasse længden alt efter hvor fyldt (og dermed hvor tung) indkøbsvognen er.


Tasken eller posen skal være vandafvisende. Hvor stort rummet skal være er helt op til dig – nogen vil have en lille indkøbsvogn, som er nem at have med alle steder, og andre vil have en stor vogn, hvor tasken har et stort volumen. Sørg dog for, at der også er nogle små lommer til pungen, papirer, nøgler og lignende.