Vejledning: sådan vælger du støttegreb i den rette længde

Støttegreb til badeværelset fås i mange forskellige længder, og derfor kan det være svært at vide præcist hvilken længde man skal vælge til de forskellige situationer. På baggrund af vores erfaring har vi derfor lavet en kort vejledning, hvor vi giver vores anbefaler til hvilken type og længde støttegreb du skal gøre brug af i forskellige situationer.

Når du skal købe nye håndgreb eller støttegreb til badeværelset skal du for det første tage højde for hvilket materiale de skal være fremstillet i. Vi har både støttegreb i metal og støttegreb i plastik.

Metal har den fordel, at de kan tåle en højere belastning, og det er uden tvivl de mest udbredte, og også dem vi sælger klart flest af. Ulempen er til gengæld, at de kan føles både kolde og lidt glatte.




Sådan finder du den rigtige længdestoettegreb

Længden på greb til badeværelset afhænger af hvor i badeværelset det skal bruges. Er det ved toilettet skal det normalt blot agere som støttehåndtag, som kan bruges til at holde fast i når man rejser sig. Derfor kan du ved toilettet godt nøjes med et forholdsvist kort greb. Helt konkret vil vi anbefale et støttegreb på 16 eller 25 centimeter.

Vær opmærksom på at grebet på 16 cm er lidt tyndere end de øvrige greb. Derfor vil et håndgreb på 25 cm i en del tilfælde være det klart bedste valg. Det har både en god længde, men er også så tykt at det er nemt at få et godt og sikkert tag i.




Brusekabinen

Skal støttegrebet bruges i en brusekabine vil det normalt være en fordel med et lidt længere støttegreb. Dog afhænger det her i høj grad af brusekabinens indretning, da det er væsentligt forskelligt hvor meget plads der er, og om støttegrebet skal bruges i kombination med en badestol.

Som udgangspunkt vil vi anbefale, at du vælger et greb på 30 til 50 cm. En brusekabine måler typisk 60 cm på hver led, og med et forholdsvist langt greb vil du altså få et greb, som du kan holde fast i uanset hvor i kabinen du står. Det vil ofte også være en fordel at montere et greb på to af væggene, så der er noget at holde fast i uanset hvilken vej man vender mens man bader.

Skal støttegrebet bruges i forbindelse med en badestol vil det ofte skulle sidde lidt lavere. Derudover kan det være en fordel at montere det i en 45 graders skrå vinkel, fordi det så er lettere at holde fast i når man skal rejse sig fra badestolen.

Endeligt kan du overveje at kombinere støttegrebet med en skridsikker bademåtte for at få den maksimale sikkerhed.




greb til badeværelsetBadekarret

Skal du i stedet købe støttegreb til et badeværelse med badekar er vores anbefalinger omkring længden lidt anderledes. Ved et badekar vil du typisk skulle bruge to støttegreb. Det første skal sidde på væggen langs med badekarret. Sådan et greb skal være forholdsvist langt, da badekarret jo er aflangt. Derfor bør du gå efter et greb som er 50 – 75 cm i længden. Det skal være monteret i en højde der gør, at du kan nå det fra siddende position i badekarret.

Derudover skal der så sidde et støttehåndtag lidt højere oppe, som kan bruges når du skal rejse dig op fra badekarret. Hvor det første skal være monteret i vandret position skal dette andet støttegreb være skruet fast i lodret position, da det så er lettere at få fast i når du rejser dig op.









Hvornår kan jeg nøjes med en støttegreb med sugekopper?

Mange ønsker ikke at skulle skrue noget fast i væggen på deres badeværelse. Det skyldes selvfølgeligt et ønske om ikke at beskadige klinker og fuger – og særligt ikke hvis der kun er tale om et midlertidigt behov, f.eks. som følge af en skade, nyligt overstået operation eller lignende.

Derfor sælger vi også et støttegreb med sugekopper som kan bruges helt uden montering.støttegreb med sugekopper Grebet har en længde på 50 centimeter. For at give den bedst mulige sikkerhed er sugekopperne forholdsvist store. Det har desuden en indikator der viser, om der der dannet et tilstrækkeligt højt vakuum til, at grebet sidder godt og forsvarligt fast på væggen.

Hvis du overvejer at købe et støttegreb med sugekopper er der dog nogle ting du skal være opmærksom på. For det første tåler de ikke nær så høj en belastning som et ”rigtigt” støttegreb. Derudover virker de kun, hvis der er tale om en helt glat overflade. Det kan f.eks. være klinker med en glat overflade. Hvis der er mønster i klinkerne – eller hvis de har en størrelse der gør, at en af sugekopperne vil komme til at sidde henover en fuge – så vil grebet ikke sidde ordentligt fast.

Endeligt bør grebet afmonteres og monteres fra gang til gang, da sugekopperne over tid vil miste deres vakuum.

Dermed ikke sagt at et støttegreb med sugekopper ikke kan være den rette løsning – så længe at du blot har taget de ovenstående betragtninger med i dine overvejelser.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk