Vejledning: montering af en dørskinne eller dørtrinsrampe

Hvis du ønsker at gøre huset mere rollator- eller kørestolsvenligt anbefaler vi, at du fokuserer på dørtrinene. Dørtrin udgør som regel den største forhindring, da de er svære at passere uanset om det er med rollator eller kørestol.

Der findes en række forskellige løsninger, som hver især har sine fordele og ulemper. Der er forskelle i både pris, udseende og i hvor let det er at montere de forskellige produkter.

 I denne vejledning tager vi et kig på de mulige løsninger. Når du har læst vejledningen vil du have en god forståelse af hvad der kan lade sig gøre, hvordan de forskellige typer dørskinner eller dørtrinsramper monteres, og hvor meget de samlede udgifter cirka bliver.I vores netbutik sælger vi forskellige produkter så du kan blive fri for dørtrin

 

Hvad er forskellen på dørskinner og dørtrinsramper?

I vores artikel kommer vi til at gøre brug af to forskellige fagtermer, nemlig dørskinner og dørtrinsramper. Derfor er det vigtigt at du er bekendt med forskellen på dem.

En dørskinne er en dækplade til dørtrin fremstillet i aluminium. Den er flad, og giver en helt plan overgang fra rum til rum. Der findes flere producenter af dørskinner, og de adskiller sig lidt fra hinanden i tykkelse, udseende og pris – men det grundlæggende princip bag en dørskinne er ens uanset producenten.

En dørtrinsrampe er derimod et produkt som ikke erstatter det eksisterende dørtrin, men som i stedet sættes op af trinet. Dermed bliver udligningen altså i form af en lille ”bakke” henover dørtrinet, hvor dækpladen jo giver et helt fladt dørtrin.

 

Vælg mellem tre typer ramper til dørtrin

At vælge dørtrinsramper er utvivlsomt den letteste løsning. Ved at bruge ramper skal de eksisterende dørtrin nemlig ikke fjernes. Vi sælger tre forskellige typer ramper til dørtrin:

Gummirampe til dørtrin

Vores gummiramper har dobbeltklæbende tape på undersiden Vores gummiramper har dobbeltklæbende tape på undersiden

Dørtrinsramper fremstillet i gummi er vores mest populære produkt indenfor denne kategori. Det skyldes, at de er så utroligt nemme at arbejde med. Rampen kan købes i højdemål fra blot 4 mm og helt op til 60 mm. For at finde den nødvendige højde skal du altså blot måle dørtrinets højde (på begge sider), og købe ramper der passer til.

Kan du ikke finde en rampe der passer nøjagtigt med dørtrinets højde kan du godt nøjes med en gummirampe, som er 1-2 mm lavere. Det vil ganske vist give en lille kant – men en så lille kant vil stort set ikke påvirke det, at skulle passere dørtrinet med hverken kørestol eller rollator.

 

Link: husk, at du kan købe både kørestole og rollatorer hos LivetSomSenior

Vores gummirampe har alle en bredde på 90 centimeter. De er særdeles lette at skære til, så du kan få en bredde der passer præcist til det enkelte dørtrin. De tyndeste dørtrinsramper kan skæres til med en hobbykniv, mens det med de lidt tykkere ramper gøres med en sav.

Disse kiler til dørtrin har desuden dobbeltklæbende tape på undersiden, og kan derfor sættes op uden at skulle skrues fast i gulvet. Du fjerner bare fejelisten, og tager derefter folien af, og lægger rampen på som ønsket. Den kraftige tæppetape klæber fast uanset om underlaget er klinker, træ eller tæpper.

 

Transportabel rampe til dørtrin

flytbar rampe til dørtrin Gode ramper til at have med på besøg hos andre

Den sidste løsning indenfor dørtrinsramper er ikke anvendelig til permanent brug. Når vi alligevel vælger at beskrive den her skyldes det, at det er en utroligt god løsning, som mange imidlertid ikke er bekendt med. Sidder man i kørestol eller går med rollator er det selvfølgeligt vigtigt at få gjort hjemmet nemt tilgængeligt – men der vil stadig opstå udfordringer når man besøger andre. Derfor kan det være en stor fordel selv at medbringe transportable ramper, som gør det muligt at komme rundt inden døre når du besøger venner eller familie.

Derfor sælger vi en særlig type ”løs” rampe til dørtrin, som kan lægges henover et helt almindelige dørtrin. Slisker som disse kræver ingen montering, er lette at have med, og virker på alle dørtrin op til 5 centimeter. De kommer i en praktisk taske, og vejer tilsammen blot 4,4 kilo.

Link: Køb vores transportable rampe til dørtrin her.

En alu dørskinne giver helt flade dørtrin

dørskinner til dørtrin En dørskinne er den bedste løsning.

Hvor dørtrinsramper er nemme at montere er det noget mere omstændigt med alu dørskinner – men flade dørtrin er til gengæld en væsentligt bedre løsning.

Vores dækplader til dørtrin fås i to forskellige farver, nemlig champagne og sølv. Du kan vælge mellem tre bredder på henholdsvis 12½, 15 og 17½ cm. Vær desuden opmærksom på at længden er forskellig – de champagne-farvede dækplader er 90 cm, og de sølv-farvede er 100 cm. I langt de fleste boliger vil selv 90 cm dog være rigeligt, og faktisk vil du i de fleste tilfælde være nødt til at save den til, så den passer til bredden på hver enkelt dørkarm.

Monteringen sker ved hjælp af skruer, som skrues direkte ned i gulvet. Da det varierer hvor mange skruer der er behov for – og hvorhenne de skal sidde – er der ikke lavet skruehuller i vores dørskinner ved levering. De er dog fremstillet af aluminium som er nemt at arbejde med, og du kan derfor nemt selv lave de nødvendige huller.

Før du vælger at bruge dækplader skal du være opmærksom på, at de ikke kan bruges ved højdeforskel mellem rummene. Flade dørtrin kræver naturligvis, at du kan få en plan overflade mellem rummene. Marginale højdeforskelle på 1-2 mm kan godt gå an, men er der tale om markante højdeforskelle bør du i stedet gøre brug af dørtrinsramper.

Link: Køb dine dækplader til dørtrin hos LivetSomSenior.

Hvad koster de forskellige løsninger?

I nedenstående tager vi kun højde for materiale-priserne, og ikke arbejdslønnen hvis du rekvirerer en tømrer til at stå for monteringen:

  1. Dørskinner koster 350 til 450 kroner per dørtrin
  2. Dørtrinsramper koster fra 250 til 1.250 kroner per side per dørtrin

Som det ses er dørskinner altså en billigere løsning rent materiale-mæssigt. Til gengæld er det jo så – som beskrevet – noget mere omstændigt at få dem monteret.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk