Sådan indstiller du rollatoren til den korrekte højde

Mange ældre er afhængige af deres rollator for at kunne komme rundt i hverdagen – men det er vigtigt at få den indstillet til den rigtige højde. Er rollatoren indstillet til en forkert højde får du en ringere balance-støtte, og det vil med tiden resultere i rygsmerter. Ved at følge denne vejledning kan du hurtigt finde ud af hvilken højde du bør sætte dine skubbehåndtag til.

Vejledningen er også god hvis du står overfor at skulle købe en ny rollator. Der er nemlig forskel på hvilken højde de forskellige modeller har, så før du bestiller skal du sikre dig at den kan indstilles i en højde der passer til dig.

Næsten alle rollatorer har et sæde, som giver mulighed for at holde et kort hvil undervejs. Det er forskelligt fra model til model hvor højt sædet er placeret over jorden. Sædet kan aldrig indstilles på en rollator – det er altid fast højde. Derfor skal du altså blot kigge på sædehøjden ved de forskellige rollatorer og vurdere det i forhold til din egen højde. Vær opmærksom på at sædet på en rollator ikke behøver være lige så lavt som en normal spisebordsstol.

Det skyldes at rollatoren blot bruges til at holde korte pauser på. Samtidigt har et lidt højt sæde den fordel at det er lettere at rejse sig op fra igen.

Tip! Husk at du i vores netbutik finder et stort udvalg af gode rollatorer. Find din nye rollator og køb den her.Sådan indstiller du håndtagenes højde

impala-rollator-letvaegt-3På stort set samtlige rollatorer kan de to skubbehåndtag indstilles i højden. Der kan være små variationer fra model til model med hensyn til hvordan det gøres, men det grundlæggende princip er normalt det samme.


Det består i at der på siden af rollatoren sidder en stor skrue som kan løsnes med hånden. Se på billedet her til højre.


Når du løser den kan håndtaget køres op eller ned til den ønskede højde.
Hvilken højde skal de indstilles til?

Det er nemt at finde den korrekte højde på håndtagene. Du stiller dig blot med armene ned langs siden i afslappet tilstand. Skubbehåndtaget på rollatoren skal være placeret ud for dine håndled:

illustration1

Hvis du allerede har en rollator der skal indstilles kan du altså bare stå ved siden af den og finde ud af i hvilken højde du skal indstille dem.

Er du i stedet på vej til at købe en ny rollator kan du stadig bruge samme fremgangsmåde – og så måle afstanden fra dit håndled og ned til gulvet. Det gøres lettest i en dørkarm. På den måde finder du ud af hvilken højde du har brug for. Den information kan du så bruge når du kigger efter en ny rollator.