Forskellige læsestativer passer til forskellige behov

Vi danskere elsker at læse. Nogle læser som et led i deres studie, andre for at blive klogere på verden, og næsten alle læser derudover aviser, magasiner og bøger for underholdningens skyld. Uanset om det er en stor avis eller en lille bog er det ofte anstrengende at læse i længere perioder.

I mange tilfælde er det forbundet med dårlige vaner med hensyn til hvordan man sidder, og hvordan bogen bliver holdt foran dig. Læs vores korte vejledning, og få nogle gode tips der gør læsning mindre anstrengende for kroppen.

Der findes nemlig en række forskellige hjælpemidler, som er udviklet til at gøre det lettere at læse. En af de største forskelle er hvilken type skriftligt medie hjælpemidlet er beregnet til.

 

Skal du læse almindelige bøger?

Til helt almindelige bøger – uanset om det er den nyeste krimi eller en bog, du har stående som et opslagsværk, så har vi tre forskellige produkter der kan bruges:læsestativ i plastik

1. Et læsestativ i plastik. Det har to ”vridere” på forsiden, som kan drejes op for at holde siderne i bogen på plads. Samtidigt er det nemt at holde rent hvis der skulle blive spildt noget på det, da du blot kan tørre det af med en fugtig klud.


læsestativ i træ2. Et læsestativ i træ, som er vores mest solgte model indenfor læsestativer. Læsestativet i træ koster 325 kroner, og bruges blandt andet ofte som en julegave til ældre. Det har en vægt som gør, at det står godt og stabilt fast. Derudover kan vinklen nemt indstilles på bagsiden af læsestativet.
Book Seat3. En BookSeat læsepude. BookSeat er et velkendt produkt indenfor læsestativer. Fordelen ved BookSeat er, at du ikke er afhængig af at have den stående på et bord. Det er nemlig en læsepude, som du også kan have liggende i skødet mens du læser. Derfor passer det altså væsentligt bedre ind, hvis du gerne vil kunne ligge i sofaen og læse. En læsepude er desuden fyldt med krøyerkugler, og minder derfor lidt om en sækkestol i mini-format. Det betyder, at du kan få stort set enhver vinklen på bogen. Skal vi pege på en ulempe må det – selvom det også er en fordel – være den lave vægt. Det betyder nemlig at man nemt får skubbet lidt til BookSeat.


Som du kan se er der altså fordele og ulemper ved de forskellige løsninger. Prisen spænder ikke så bredt, og derfor bør du i højere grad vælge ud fra dine behov og knap så meget på baggrund af produktets pris.

 

Har du brug for et læsestativ til aviser?

I modsætning til ved bøger findes der ikke nær så mange muligheder når det kommer til aviser. Den store forskel på en avis og en bog er selvfølgeligt, at avisen er væsentligt blødere. Derfor kan den sjældent stå på et stativ, da den hurtigt vælter – siderne er simpelthen ikke tykke nok til, at den kan stå oprejst uden hjælp.

Der findes dog to muligheder:

Læsepuden Book Seat – som vi også omtalte ovenfor – kan faktisk godt bruges til aviser. Det kræver at man folder avisen lidt, da siderne ellers er alt for store og derfor vil komme i ubalance. BookSeat har en holder på forsiden, som kan strammes ind mod siderne med en lille elastik. Den kan også bruges til at holde avisen på plads.
læsestativ til aviser
Et andet produkt er Easy Read, som er et læsestativ udviklet specifikt til aviser og blade. Easy Read er lavet i et innovativt og nyskabende design, og LivetSomSenior er en af de første forhandlere herhjemme til at tage den i sortiment. Det er vigtigt at nævne, at Easy Read også kan bruges til bøger, hvor stativet så bruger bogens vægt til at støtte på. Skal det i stedet bruges til aviser medfølger der en praktisk fod. Den tværgående ”skyder” kan så tilpasses avisens bredde, og en fjeder i hver side hjælper til at holde avisens sider på plads mens du læser.

Udover et stativ til at holde bogen eller avisen med, kan det for svagtseende være en fordel med et forstørrelsesglas, som gør det lettere at læse teksten. Mange af vores kunder er særligt glade for vores lupper med lys, da en lille lygte gør det endnu lettere at se teksten.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk