Et kig på de mange funktioner i vores bækkenstol

Vi får løbende henvendelser omkring de forskellige funktioner, som vores toilet/badestol indeholder. Derfor prøver vi i dette indlæg at opsummere de mange forskelle muligheder, som du får ved at købe vores toiletstol.

En toiletstol er generelt et godt og alsidigt hjælpemiddel, som gør det muligt for mange at blive i deres eget hjem så længe som muligt. Derudover får personalet på landets mange ældrecenter og lignende institutioner en bedre og lettere arbejdsdag.

Der findes mange forskellige toiletstole på det danske marked. Den mest udbredte er en forholdsvist billig model fra tyske Dietz. Den har vi dog valgt ikke at forhandle her hos LivetSomSenior, da vi ikke mener, at den i tilstrækkelig grad opfylder behovet.

 

En toiletstol bør altid være på hjul

Der findes mange forskellige bækkenstole der ikke har nogle hjul, men som i stedet blot står på 4 ben som en almindelig stol. Det gør den forholdsvist upraktisk, da den så bliver svær at flytte rundt på. Derudover kan den så næsten ikke bruges som en badestol, da man sjældent har kræfterne til at bære den rundt på badeværelset.

Vores toiletstol kommer med fire gode hjul, som gør den utroligt mobil. Alle hjulene kan desuden låses uafhængigt af hinanden, så du dermed kan være sikker på, at stolen står godt og stabilt fast på gulvet.

 

Armlænene kan klappes bagover

Mange ældre har brug for støtte når de skal rejse sig. Det kan enten løses ved montering af støttegreb på væggen – eller ved at bruge en toiletstol med armlæn. Begge armlæn på vores model har blød polstring, som gør den skånsom mod albuer og underarme når du skal bruge dem til at løfte dig op fra stolen med.

Derudover kan de desuden klappes bagover uafhængigt af hinanden. Det gør det blandt andet muligt at sætte sig sidelæns over i stolen, men det kan også være nødvendigt hvis ikke der på grund af badeværelsets indretning ikke er plads nok på begge sider af stolen.


benstoetterBenstøtterne kan både drejes og højdejusteres

Vores bækkenstol kommer som standard med to gode benstøtter. Har man ikke behov for dem kan de selvfølgeligt afmonteres – men vælger du at beholde dem på stolen har de to funktioner, som gør stolen ekstra brugbar.

For det første kan de drejes ud til siderne, så de ikke er i vejen når du skal sætte dig. Det gøres ved at trække i et lille håndtag på hver benstøtte. Der er lagt særlig vægt på at håndtaget skal glide så nemt som muligt, så det ikke kræver unødvendigt mange kræfter at få benstøtten drejet ud til siden.

Derudover kan højden (eller længden om man vil) nemt tilpasses. Indstillingen sker ved at åbne en lille lås, og derefter trække fodstøtten til den ønskede længde. Den hurtige og nemme tilpasning er i særdeleshed en fordel for de mange institutioner der gør brug af vores bækkenstol, da den på den slags steder ofte bruges af forskellige personer.

 

Stolen kan bruges henover et toilet eller løstståendebækkenstol

Det er vidt forskelligt om man har behov for en toiletstol der kan gå henover et almindeligt toilet, eller om den i stedet skal kunne bruges løststående. Vores toilet/badestol kan heldigvis begge dele. Som det kan ses på billedet så har den et godt stort sæde i blødt, polstret skum. I midten sidder et løst element, som nemt kan tages ud. Derunder er der så en spand som kan trækkes ud på stolens bagside ved hjælp af to skinner under sædet.

Skal stolen i stedet bruges i kombination med et almindeligt toilet fjerner du blot spanden helt, og den kan så køre henover toilettet. Stolens højde kan indstilles, hvilket kan være nødvendigt hvis den skal kunne køre henover toilettet.
Vores toiletstol til voksne fås i tre forskellige størrelser

Det er forskelligt hvor bred en bade og toiletstol man har behov for. Derfor kan vi levere den i tre forskellige bredder, nemlig 45, 50 og 55 cm. I alle tilfældende skal du være opmærksom på, at dette er bredden på sædet, og at stolens totalbredde er 11 cm. højere.

Derfor skal du før du køber stolen være sikker på at badeværelset har den nødvendige plads til, at stolen kan komme rundt uden at skulle kantes forbi håndvask, toilet mm.

 

Du kan tilkøbe drivhjul

Som standard leveres toiletstolen med fire små hjul. Der sidder håndtag på ryglænet, så en ledsager har mulighed for at skubbe stolen rundt. Det er dog også muligt at få monteret store 24” drivhjul på den – præcist som det kendes fra en almindelig kørestol.

En toiletstol med hjul rummer altså en del forskellige muligheder, men der er også en række overvejelser forbundet med det. Derfor håber vi at du er blevet lidt klogere på baggrund af vores vejledning, men du er selvfølgeligt altid velkommen til at kontakte os for yderligere informationer omkring vores bækkenstol.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk