Et forstørrelsesglas fås i mange afskygninger

I takt med at synet bliver dårligere med alderen, er der flere som vælger at anskaffe sig et forstørrelsesglas. Et godt forstørrelsesglas gør det muligt at læse uden at skulle anstregne øjnene unødvendigt meget. Der findes imidlertid mange forskellige typer, så derfor bør du overveje dine behov nøje, så du ikke får købt en forstørrelsesglas der måske ikke passer til de situationer hvor du har behovet.

I dette indlæg tager vi et nærmere kig på nogle af de forskellige typer lupper du kan købe i vores netbutik.
Hvad skal du bruge en lup til?lup-med-lys

Spørgsmålet ovenfor virker måske lidt specielt, fordi langt de fleste vil naturligvist svare at den er til at læse med – men der er alligevel forskel på hvad man skal læse.

Hvilket forstørrelsesglas vi vil anbefale er nemlig forskelligt alt efter om det er til at læse aviser med, til at læse bøger med, eller blot til at se små detaljer på frimærker og lignende. Skal du i overvejende grad bruge forstørrelsesglasset til at læse aviser med bør du gå efter et, som har et stort glas – og gerne et der indeholder forskellige forstørrelsesniveauer.


læselupVores mest solgte forstørrelsesglas med lys har et stort rundt glas med en diameter på hele 13 cm. Hele det store område giver dobbelt forstørrelse, og lige over håndtaget har det et lille felt som giver hele 6x forstørrelse af teksten.

Hvis det i stedet skal bruges til at læse bøger med kan du eventuelt overveje en lup med et rektangulært glas. Dén facon passer mere naturligt til bogens sider, og kan nemt køres både sidelæns henover teksten og lodret ned af siderne mens du læser.

Ved begge de ovenstående modeller får du en god lup med lys til blot cirka 300 kroner.Søger du et forstørrelsesglas til frimærker?

forstørrelsesglas med lysFilatelister bruger ofte et forstørrelsesglas til at kunne se detaljerne på deres frimærker. Derfor har de både brug for en kraftig forstørrelse, men ofte også en kraftig belysning af frimærket. Til det formål sælger vi også et forstørrelsesglas med LED-lys. I modsætning til vores andre lupper med lys, som kun har én pære, har dette forstørrelsesglas hele vejen rundt om glasset.

Derudover har modellen UV-lys, som også er en fordel hvis du er filatelist. Det er nemlig forskelligt om frimærker er trykt på fluorscerende papir eller ej – og det kan du afgøre ved hjælp af UV-lyset.Et lille forstørrelsesglas til tegnebogen er særligt praktiskLup i kreditkortstørrelse

Udover de forskellige typer forstørrelsesglas til brug mens du sidder derhjemme og læser sælger vi desuden et andet forstørrelsesglas på størrelse med et kreditkort. Det måler altså 5x8 centimeter, og giver dobbelt forstørrelse af teksten.

Størrelsen og formen gør, at du nemt kan have det liggende i din tegnebog sammen med kreditkort, kørekort og lignende. På den måde har du altid et forstørrelsesglas lige ved hånden.Gå primært efter forstørrelsesglas med lys

I dag er det blevet ret almindeligt at et forstørrelsesglas har indbygget lys, og det er med god grund. Lyset gør det nemlig endnu lettere at læse teksten. Derudover sker der det, at din hånd og selve forstørrelsesglasset tit vil skygge lidt for lyset fra andre lamper. Det kan du opveje med det indbyggede lys. På næsten alle forstørrelsesglas er det nemt at tænde lyset ved hjælp af en lille knap på selve håndtaget, og lygten sidder så på bagsiden. Vinklen er tilpasset, så teksten bliver belyst på det samme sted, som man normalt vil se gennem glasset.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Knud Den Stores Vej 49A, kl. 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk