En fastmonteret toiletforhøjer med armstøtte giver ekstra sikkerhed

En toiletforhøjer er efterhånden blevet et ret almindeligt hjælpemiddel, som langt de fleste kender til. Derfor er markedet også blevet større, og flere og flere producenter er kommet med deres forskellige bud på en god og praktisk toiletforhøjer. Der er dog én grundlæggende ting der adskiller de forskellige modeller i markedet fra hinanden, nemlig om det er en løs toiletforhøjer eller en fastmonteret toiletforhøjer.

Der er dog ingen tvivl om, at den bedste løsning er en fastmonteret toiletforhøjer med armlæn. Læs med her for at få en bedre forståelse af forskellene.

Vi sælger flere modeller indenfor toiletforhøjere med armlæn. Det er modeller vi nøje har udvalgt på baggrund af deres gode kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at ikke er den billigste type toiletforhøjer på markedet – til gengæld er det et godt og stabilt produkt, som har mange års holdbarhed, og som er nemt at holde rent.

 

toiletforhøjer med armlænHvilken højde skal min toiletforhøjer have?

Vores løse toiletforhøjere findes i tre forskellige højder, nemlig 5, 10 og 15 centimeter. Langt de fleste køber den på 10 cm. – den laveste er for lav, da den blot har næsten samme højde som et helt almindeligt toiletsæde. Omvendt er 15 cm for højt.

Af samme årsag har vi valgt kun at sælge vores toiletforhøjer med armlæn i én højde, nemlig 10 cm.

Generelt anbefaler vi – uanset om du kigger på løse toiletforhøjere eller til fastmontering – at du starter med en højde på 10 cm. Hvis du så senerehen får brug for endnu mere højde kan du udskifte den med en på 15 cm, men vores erfaring er, at 10 cm i næsten alle tilfælde gør toilettet tilstrækkeligt højt.

En toiletforhøjer med armlæn skal være fastmonteret

Vi får af og til forespørgsler på om vi sælger løse toiletforhøjere med armlæn. Det gør vi ikke, da de efter vores overbevisning ikke er sikre nok. Når man gør brug af de to armstøtter på en toiletforhøjer kommer der et forholdsvist højt pres, og derfor er det vigtigt at toiletforhøjeren sidder godt og sikkert fast på toilettet.

Det kan kun sikres ved at den er skruet fast i toilettets to huller bagerst – præcist som et almindeligt toiletsæde. Til sammenligning sidder en løs toiletforhøjer ”blot” fast med en gummiskrue i hver side. Det fungerer fint i de tilfælde, hvor man enten ikke har brug for armlæn, eller hvor man i stedet vælger at kombinere toiletforhøjeren med et støttegreb.

En af årsagerne til at flere efterspørger en løs toiletforhøjer med armlæn er, at de er bange for at monteringen er for svær. Det er heldigvis ikke tilfældet. Det kræver ganske vidst en smule værktøj, men det tager under 5 minutter.

toiletforhøjer med armstøtteFørst skal det gamle toiletsæde fjernes. Det gøres ved at løsne to møtrikker bag kummen, og derefter kan det trækkes fri af kummen. De to lange skruer på toiletforhøjeren sættes så direkte ned i de samme huller, hvorefter du sætter møtrikkerne på igen. Det eneste du har brug for er altså en skruenøgle eller papegøjetang.

Afstanden mellem skruehullerne er forskellig fra toilet til toilet. Derfor kan du justere afstanden af skruerne direkte på toiletforhøjeren indenfor intervallet 10 til 16 cm. Derfor støder vi kun ganske sjældent på toiletter, som vores toiletforhøjer ikke passer til. Som udgangspunkt passer den til alle de mest almindelige toiletter i Danmark, uanset om det er et væghængt toilet, og uanset om producenten er Ifö, Gustavberg eller noget helt tredje.

Derfor kan du altså også købe den hvis du søger en toiletforhøjer med armlæn til et væghængt toilet – et spørgsmål som vi forholdsvist ofte får fra vores kunder.

En anden vigtig ting at være opmærksom på når du skal vælge en toiletsædeforhøjer med armlæn er kvaliteten af de to armlæn. På vores model kan de først og fremmest klappes bagover uafhængigt af hinanden, ligesom det er muligt at afmontere et af dem hvis ikke der er plads nok på begge sider af toilettet.

Derudover sidder der polstret skum på begge armlæn. Det gør, at de er ekstra komfortable og skånsomme når du skal rejse dig.

Vi håber, at du med denne korte vejledning er blevet bedre rustet til at købe en toiletforhøjer. Hvis du stadig har spørgsmål er du selvfølgeligt altid velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde den bedste løsning til dig.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk