Brug en toiletforhøjer som billigt alternativ til et højt toilet

Toiletforhøjere har gennem mange år været et hjælpemiddel der som oftest blev stillet til rådighed af kommunen. Det er så småt begyndt at ændre sig, så flere og flere nu får afvist deres anmodning om bevilling af en løs toiletforhøjer.

Derfor ser flere og flere sig nødsaget til selv at finde en løsning der gør toilettet højere. Der er overordnet set tre produkt-kategorier, som kan løse problemet – nemlig en toiletforhøjer, toiletstol eller et højt toilet. I dette indlæg beskriver vi fordele og ulemper ved de forskellige løsninger.
Hvor meget højere skal toilettet være?

Et helt almindeligt toilet fra f.eks. Ifö – som jo er et af de mest udbredte mærker indenfor toiletter i Danmark – har en siddehøjde på 42 cm. Dertil skal så lægges højden på toiletsædet. Et almindeligt toiletsæde øger normalt siddehøjden med 3 cm, så du i alt får en samlet siddehøjde på 45 cm.

Hvor meget højden på toilettet skal øges er selvfølgeligt en individuel vurdering, men der findes en række ting du bør tage med i overvejelserne. For det første fås der løsninger som gør toilettet fra 5 til 15 cm. højere. Hvis du indtil nu har brugt et toilet med almindelig højde bør du ikke øge højden med mere end 10 cm. Køber du f.eks. en toiletforhøjer på 10 cm til at starte med kan du så eventuelt købe et nyt forhøjet toiletsæde på et senere tidspunkt.

For det andet afhænger valget også af om toilettet skal bruges af andre, der måske ikke har behov for at toilettet er højere. I dét tilfælde kan det være en fordel med en toiletforhøjer som er nem at både montere og afmontere.


Fordele og ulemper ved et højt toilet

De to største producenter af toiletter – Ifö og Gustavsberg – har begge høje toiletter i deres sortiment. Et almindeligt, højt toilet fra Ifö er 46 cm – altså en forskel på 4 cm sammenlignet med det almindelige toilets højde som vi beskrev tidligere.

En af de store fordele ved at købe et højt toilet er, at det ser pænere ud. Ved første øjekast vil man sjældent bemærke højdeforskellen, og det er derfor et knap så synligt hjælpemiddel. Samtidigt kan du montere et almindeligt toiletbræt efter eget valg på toilettet.

Ulempen er så til gengæld prisen. Fordi der ikke sælges ret mange høje toiletter er prisen markant højere end et almindeligt toilet. I landets byggemarkeder kan du normalt finde et Ifö toilet til under 1000 kroner, hvor et højt toilet koster lige knap 5.000 kroner.

Dertil skal så lægges VVS-udgiften til montering af det nye toilet og bortskaffelse af det gamle. Den regning løber normalt op i 1.000 – 1.500 kroner.

Ved at vælge et forhøjet toilet skal du altså forvente en total-udgift på cirka 6.000 kr.Fordele og ulemper ved toiletforhøjere

En toiletforhøjer er efterhånden blevet et ret almindeligt hjælpemiddel, og er i mange tilfælde et godt alternative til det høje toilet. Der findes en række forskellige typer toiletforhøjere:Toiletforhøjer

 1. Løse toiletforhøjere, som spændes fast med plastikskruer

 2. Fastmonterede toiletforhøjere, der sættes fast i toilettets to huller på samme vis som et almindeligt toiletbræt

 3. Sidste mulighed er en toiletforhøjer med armlæn

En toiletforhøjer kan købes i forskellige højder. Her på LivetSomSenior har vi en toiletsædeforhøjer i tre forskellige størrelser, nemlig 5, 10 og 15 cm. Derfor er der flere valgmuligheder end med et højt toilet.

Der er tre store fordele ved at købe en toiletforhøjer:

 1. For det første er monteringen utroligt simpel. Løse toiletforhøjere lægges direkte på kummen, og kan derefter spændes til toilettet med en fingerskrue i hver side. Det kræver ingen værktøj at montere den, og det tager kun et kort øjeblik.


 1. En toiletforhøjer er en markant billigere løsning end et højt toilet. Med en toiletforhøjer på 5 cm opnår du samme højde som et højt Ifö toilet – men til en pris på kun 229 kroner. Vi anbefaler, at du først prøver en toiletforhøjer på 5 eller 10 cm – for langt de fleste vil den høje på 15 cm være for høj.


 1. Den sidste fordel er, at der findes forskellige typer toiletforhøjere. Du kan blandt andet få med og uden låg, ligesom vi også sælger en toiletforhøjer med armlæn. Armlæn kan være en stor hjælp når du skal sætte dig eller rejse dig fra toilettet.

Ulemperne er til gengæld, at en toiletforhøjer er mere synlig end et højt toilet. Besøgende lægger lettere mærke til en toiletsædeforhøjer end til det høje toilet.En toiletstol har flere funktioner

I de forgående afsnit har vi udelukkende beskæftiget os med høje toiletter og toiletforhøjere. Der findes også et andet hjælpemiddel der kan imødekomme behovet, nemlig en toiletstol.

Toiletstol med hjul og armlænMange forbinder en toiletstol med hospitalsudstyr, men toiletstole bruges i stigende grad også af ældre i deres eget hjem. For det første giver toiletstolen et stort sæde – ofte i blødt skum, hvilket giver en bedre komfort end hård plastik. For det andet er langt de fleste toiletstole i dag kombinerede badestole og toiletstole, og løser derfor flere behov på en og samme tid.

Mange lader sig afskrække af prisen på toiletstole, da de sædvanligvis koster fra omkring 1.500 kroner og opefter. Hos LivetSomSenior fører vi kun en lidt dyrere model, som i skrivende stund koster 2.899 kr. Nogle af de funktioner du blandt andet finder på en toiletstol af god kvalitet er:

 1. Klapbare armlæn
 2. Justerbare benstøtter
 3. Mulighed for brug af både spand og toilet
 4. Mulighed for både fuldt sæde og med hul i midten
 5. Gode hjul, som gør det mulig at køre den rundt

Særligt det sidste punkt er vigtigt, da det gør den nem at flytte rundt på.

Vi bruger cookies

Websitet anvender cookies til at håndtere navigation og huske, hvad du kommer i indkøbskurven og statistik.

Acceptér
LIVETSOMSENIOR ApS Kontakt:
Adresse: Haraldsborgvej 20 4000 Roskilde
Telefon:+45 70 40 40 24 E-mail: kontakt@livetsomsenior.dk Jeppe Vestergaard Helle Munk